San Francisco polgármestere megtiltaná a város lakóinak, hogy Észak-Karolinába utazzanak

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

San Francisco polgármestere, Ed Lee közleményben tiltotta meg a város lakóinak, hogy Észak-Karolinába utazzanak. A polgármester úgy fogalmazott, hogy akinek nem okvetlenül szükséges, el kell kerülnie az államot.

gyermekvállalás

Döntését  Ed  Lee azt követően hozta, hogy Észak-Karolinában a törvényhozás hatályon kívül helyezte a melegek és leszbikusok megkülönböztetését tiltó törvényt.

"Mi, San Francisco lakói egységesen elítéljük az észak-karolinai diszkriminatív törvényt, amely nem védelmezi többé valamennyi amerikai polgár, köztük a melegek és a leszbikusok jogait" - fogalmazott közleményében a polgármester. Egyúttal bejelentette, hogy a városi közalkalmazottaknak megtiltja az utazást Észak-Karolinába, hacsak ezt az utazást nem indokolják különleges közegészségügyi vagy biztonsági okok.

Közben Florida állam kormányzója, Rick Scott azt a törvényt írta alá, amely megszünteti a közpénzből nyújtott támogatást azoknak a klinikáknak, amelyek abortuszt végeznek. A déli Florida ezzel azon szövetségi államok sorába lépett, amelyek új törvényekkel szabályozzák - szigorítják - a művi magzatelhajtást.         Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága egyébként 1973-ban döntött az abortusz legalizálásáról.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Támogasd az oldalt

PayPal-on keresztül (bankkártyával is):

Egyéb módok

Facebook