Az Amnesty International szerint remek munkát végzett a rendőrség

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Budapest Pride Amnesty

A rendőrség remek munkája lehetővé tette, hogy valóban a sokszínűség és a tolerancia ünnepe legyen a Budapest Pride felvonulás.

Az Amnesty International magyar és nemzetközi aktivistái és munkatársai is részt vettek a ma, július 7-én megrendezésre került Budapest Pride felvonuláson, az egy hete tartó Pride film- és kulturális fesztivál lezárásaként.

A felvonulás rendben, békésen és pozitív légkörben zajlott. Köszönet ezért a helyszínen odaadóan szolgálatot teljesítő rendőrségnek, a szervezőknek és minden résztvevőnek, aki – legyen akár homo- vagy heteroszexuális – fontosnak tartotta, hogy a felvonuláson nyíltan kiálljon az egyenjogúság mellett.

"Felemelő volt látni egy ilyen sokszínű tömeget egy közös célért vonulni és az emberi méltóságot ünnepelni. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy ezt az alapjogot csak ilyen óriási rendőri készültség mellett gyakorolhatja az LMBTI közösség és támogatói.” - mondta Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Az Amnesty International delegációja azért vett részt a felvonuláson, hogy támogassa az LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális) közösség egyenjogúságért és a hátrányos diszkrimináció ellen folytatott küzdelmét, illetve a véleménynyilvánítási és gyülekezési jogának érvényesítését.

A felvonulás bátor kiállás egy még mindig gyakran hátrányos helyzetbe kényszerített, és kirekesztett kisebbség védelme érdekében. A résztvevők felvonultak azokért is, akik valaha az LMBTI jogokért küzdöttek és azért súlyos áldozatot vállaltak; valamint azokért is, akik az esetleges erőszakos ellentüntetés vagy más retorziók miatt idén még nem mertek csatlakozni. Az AI delegáció idén a szentpétervári LMBTI közösséggel is szolidaritást vállalt, akik szintén a mai napon tartották volna a Pride felvonulást, de azt az utolsó pillanatban az orosz hatóságok megtiltották.

Az idei Budapest Pride felvonulás sikeres volt, kiemelkedően magas számú résztvevővel. Reméljük, hogy a jövőben elfogadóbb lesz a társadalom, és így egyre kevesebb rendőri készültségre lesz szükség.

MTI OS

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook