Szolidaritási akció a Szentpétervári Pride-al

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

amnesty international Amnesty

Védd meg az LMBTI személyek jogait! Írd alá az Amnesty International nyílt levelét, amelyet Georgij Poltavcsenkóhoz, Szentpétervár kormányzójához juttatnak el.

Engedélyezzék a Szentpétervári Pride-ot!

Tisztelt Kormányzó!

Mi, e levél aláírói, kifejezzük szolidaritásunkat az oroszországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) személyekkel, akiknek nehézségekkel kell szembenézniük a városuk utcáin való gyülekezéskor és akiket megakadályoznak ebben.

Július 7-én, Szentpéterváron Pride rendezvényt próbál tartani a Ravnopravi (Egyenlő Jogok) elnevezésű LMBTI szervezet. A helyzet jelenlegi állása szerint azonban valamennyi oroszországi Pride eseményt betiltottak a helyi hatóságok, így a szentpéterváriakat is.

Aggodalmunkat fejezzük ki amiatt, hogy a korábban betiltott Pride események, valamint az érvényben levő, idén márciusban, Szentpéterváron hatályba lépett, a „kiskorúak körében folytatott homoszexuális propagandát" tiltó rendelkezés alapján, idén is sor kerül a Szentpétervári Pride betiltására.

Nemzetközi és európai emberi jogi normák és egyezmények, amelyeket Oroszország is aláírt, őrzik az LBMTI személyek jogait a diszkriminációtól mentes élethez, továbbá a szabad véleménynyilvánításhoz és gyülekezéshez.

Felszólítjuk a szentpétervári hatóságokat, hogy engedélyezzék a Szentpétervári Pride megrendezését, továbbá vizsgálják felül az LMBTI személyeket diszkrimináló helyi törvénykezést.

Itt tudod aláírni

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook