Selmeczi: helytelen volt Illés parlamenti magatartása, de bocsánatot kért

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

fideszszexizmus

Helytelennek tartja Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő Illés Zoltán keddi parlamenti magatartását, de a környezetvédelmi államtitkár bocsánatot kért Szél Bernadett LMP-s képviselőtől, és ennél többet a kormánypárt nem vár el tőle.
Selmeczi Gabriella ezt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján mondta újságírói kérdésre, emlékeztetve: Illés Zoltán és a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté kommunikációs igazgató is elnézést kért az LMP-s képviselőtől.

Az államtitkár magatartása helytelen volt, még akkor is, ha Szél Bernadett nem mondott igazat napirend előtti felszólalásában - közölte a Fidesz szóvivője, aki megismételte: a bocsánatkérés megtörtént, "ennél többet nem várunk el Illés Zoltántól".

Illés Zoltánt a parlament keddi ülésnapján Szél Bernadett LMP-s képviselő kérdezte napirend előtt arról, hogy a kormány miért nem lépett fel a korábban tervezett verespataki bányanyitás ellen. "Attól, hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos, attól hogy ön állít valamit, még nem következik az, hogy ön ért hozzá, hogy úgy vannak a dolgok" - fogalmazott válaszában az államtitkár, aki butaságnak, "baromságnak" minősítette az elmondottakat, és azt tanácsolta az ellenzéki politikusnak, hogy a "miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára". Kocsis Máté, az ülésnap következő fideszes felszólalója a kormánypárti frakció nevében elnézést kért az LMP-s politikustól azért a stílusért, amiben neki válaszoltak.

Szél Bernadett szerdán közölte: Illés Zoltán sms-ben kért bocsánatot előző napi kijelentéseiért, amit elfogad ugyan, de az ügyet nem tekinti lezártnak, mert szerinte az államtitkár büntetést érdemel mondataiért.

A házbizottság csütörtöki ülését követően Kövér László úgy nyilatkozott, szerinte Illés Zoltán sértő, de nem kirívóan sértő kifejezéseket használt, ezért a házelnök úgy döntött, nem szab ki büntetést a környezetvédelmi államtitkárra.

Selmeczi Gabriella csütörtöki sajtótájékoztatóján reagált arra is, hogy a Jobbik törvénymódosítással segítené tovább folytatni az elszámoltatást, amelyet szerinte a kormánypártok elszabotáltak. A szóvivő erre azt mondta: 2010-ben a Fidesz kezdeményezte és kezdte meg az elszámoltatást, amelynek sok eredménye van, és a kormánypárt a továbbiakban is folytatja az elszámoltatást. A Fidesz elkötelezett, hogy az mindenki szeme láttára és megelégedésére folyjon - zárta szavait.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook