A Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivál videókampánya

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

Budapest Pride LMBTQ

A következő hetekben a Budapest Pride Facebook és Twitter oldalán jelentetjük meg az idei év támogató- és kampányvideóit. Számos hazai és külföldi híresség üzenetei, illetve a fesztivált és a felvonulást reklámozó filmeket mutatunk be. A mai napon nézhető meg először a fesztivál színes programjairól szóló kisfilm.

A június 12-én elindított kampányban 17 magyar híresség emelte fel hangját a Budapest Pride Felvonulás kapcsán. A videósorozatban olyan személyek tűnnek fel, akik kulturális területen ismertek - megszólal többek között Bombera Krisztina, Hajós András és Kovács Patrícia is. A külföldi támogatók között olyan prominens személyek is megjelennek, mint Thomas Hammarberg, az Európa Tanács márciusban leköszönő emberi jogi főbiztosa. A támogatók üzeneteikben kifejezik, hogy miért kell biztosítanunk a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ-) emberek jogegyenlőségét, és miért szólalnak fel az idei Budapest Pride Felvonulás mellett, amit július 7-én, szombatunk tartunk meg.

A támogató videókon kívül több kampányvideót mutatunk be a következő hetekben. Az első filmben egyetlen lány vonul – a film arra buzdítja a nézőket, hogy csatlakozzanak Erzsihez a felvonuláson. A kampányvideóinkban bemutatjuk a fesztivál egészét: a felvonulást, a számos kulturális rendezvényt és a programokon résztvevő sokszínű közösséget.

A Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivált idén július 1. és 8. között rendezzük meg. Az egy hetes eseménysorozat célja a magyarországi LMBTQ-közösség építése és erősítése, a többségi társadalom megszólítása, az LMBTQ-emberekkel szembeni sztereotípiák és előítéletek csökkentése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

Budapest, 2012. június. 19.

Szivárvány Misszió Alapítvány

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook