Budapest Pride 2010 - Szabad

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

world pride Budapest Pride

A 15. születésnapját ünneplő Budapest Pride idén visszatér a hagyományos, nyári időponthoz, így 2010. július 4-11. között rendezik meg  a magyarországi LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) közösség egy hetes fesztiválját. A megszokott programok széles választéka mellett újakkal is szolgál a szervező Szivárvány Misszió Alapítvány.

Egy hetes fesztivállal ünnepli meg a Budapest Pride 15. születésnapját a Szivárvány Misszió Alapítvány.

A programok között egyaránt megtalálható lesz az eddigi rendezvények gerincét adó filmfesztivál a Művész moziban, ahogyan a közösség és más látogatók érdeklődésére is számító kerekasztal-beszélgetések.

A tavalyi évben új, rövidebb nevet kapott a fesztivál. A Budapest Pride elnevezés könnyebben megjegyezhető, a fővároshoz kötődő, ezáltal a külföldi vendégek által is jól azonosítható név.

Most  a szervezők az évente változó szlogent is módosították: egy egyszerű, állandó, az LMBT közösség és minden ember számára egyet jelentő rövid szóra.

Szabad. Ez az egy szó kifejezi mindazt, amiért a fesztivál és az azt szervező emberek immáron 15 éve dolgoznak.

A fesztivál megnyitójára július 4-én kerül sor. A felvonulás a megszokott útvonalon halad végig a Hősök tere - Kodály körönd - Oktogon - Opera - Erzsébet tér útvonalon.

A megújuló fesztivál továbbra is a magyar LMBT emberek jogaiért, láthatóságukért, elfogadottságukért küzd.

A fesztivál hivatalos weboldala

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook