Brit keresztények petíciót kezdeményeztek a melegházasság legalizálása ellen

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

nagy britannia melegházasság

Brit keresztény vallási vezetők, politikusok és magánszemélyek Coalition for Marriage (C4M) néven internetes petíciót kezdeményeztek a kormány szándéka ellen, amely 2015-re legalizálná a melegházasságot - közölte hétfőn a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

Tavaly szeptemberben Lynne Featherston, a Liberális Demokraták esélyegyenlőségi minisztere tette közzé a konzervatív-liberális koalíció azonos neműek házasságára vonatkozó javaslatát. David Cameron kormányfő októberben a Konzervatív Párt egyik konferenciáján arról beszélt, hogy támogatja a melegek egybekelését, a kivitelezéséről pedig idén márciusban kezdődik közegyeztetés.

Az online petíció szerint az aláírók a házasság törvényes definícióját támogatják, amely egy férfi és egy nő életre szóló, mindenki mást kizáró önkéntes szövetségén alapul. A támogatók egyben ellenzik a házasság értelmének újrafogalmazását - olvasható a C4M honlapján.

A kezdeményezés egyik támogatója Lord Carey korábbi canterbury érsek, aki szerint a szóban forgó terv "ellenséges csapás" a házasság intézményére. Mint mondta, a melegházasság legalizálása "kulturális és vallási vandalizmussal" érne fel. A Huffington Post hírportál közlése szerint Fiona Bruce konzervatív képviselő a gyermekek védelmére hivatkozva írta alá a petíciót. A politikus elmondása szerint anyaként a kiskorúak biztonságos felcseperedését tartotta szem előtt, amely szerinte csakis a hagyományos házasság keretein belül biztosított számukra. Bruce-t három további konzervatív képviselő követi a listán, de hozzájárult a petícióhoz Jim Dobbin és Joe Benton munkáspárti képviselő is.

Peter Tatchell melegjogi aktivista mindezek ellenére úgy véli, hogy a C4M kampánya homofób és diszkriminatív. Szerinte a C4M tagjainak jogukban áll azt gondolni, hogy az "egyneműek"(!) házassága helytelen, de véleményüket nem lenne szabad az egész társadalomra ráerőltetni és törvényi erővel kikényszeríteni.

Ben Summerskill, a Stonewall melegjogi szervezet vezetője mindössze annyit mondott ezzel kapcsolatban: "Erősen javasoljuk bárkinek, aki ellenzi az "egyneműek"(!) házasságát, hogy ne házasodjon össze azonos neművel".

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-17102352

http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/02/20/fiona-bruce-tory-mp-supports-anti-gay-marriage-petition-as-a-mother_n_1288668.html?ref=uk-politics

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook