Várhatóan az összes jelentkező meleg párt össze tudják esketni New Yorkban vasárnap

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

usamelegházasság

Várhatóan az összes jelentkező párt össze tudják adni New Yorkban vasárnap, vagyis azon az első napon, amikor a melegházasságok törvényessé válnak a metropolisszal azonos nevű államban - közölte pénteken a The New York Times.

Mivel az előzetes igények messze meghaladták a házasságkötő hivatalok kapacitását, Michael Bloomberg polgármester a héten bejelentette, hogy a jelentkezők között sorshúzással döntik el, hogy ki esküdhet majd vasárnap. A 764 lehetséges időpontra kiírt sorsolásra azonban a vártnál kevesebb, 823 pár jelentkezett, ezért a város vezetése úgy döntött, hogy a létszám feletti 59 pár is kimondhatja a boldogító igent a nevezetes napon.

A legnagyobb roham elé néző manhattani házasságkötő hivatalból azonban a 74 házasodni vágyó párt kénytelenek lesznek más kerületekbe átirányítani. Az illetékesek arra számítanak, hogy olyanok is az anyakönyvvezetők elé akarnak majd járulni vasárnap, akik nem jelentkeztek be az esküvőlottóra, de az ő igényeiket feltehetően nem fogják tudni kielégíteni.

A városhoz a hónap eleje óta 2661 - köztük 1728 egynemű pártól érkezett - házasságkötési kérelem futott be, a polgármester ezért döntött a sorshúzás meghirdetése mellett. New Yorkban az eddigi házasságkötési rekordot a 2003-as Valentin-napon állították fel, amikor 621 - akkor még kizárólag heteroszexuális - pár kelt egybe. A második helyen jelenleg 2008 augusztus 8-át jegyzik, amikor 610 szerződés köttetett meg.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója június 24-én írta alá az azonos nemhez tartozók házasságát legalizáló törvényt. Az Egyesült Államokban jelenleg hat állam és a szövetségi főváros, Washington területén kelhetnek egybe a meleg és a leszbikus párok.

Forrás: MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook