Békésen ért véget a melegfelvonulás Varsóban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleg felvonulásvarsó

Több ezer ember vett részt Varsóban szombaton a 10. Egyenlőségi parádén, mely a szexuális kisebbségek felvonulása Lengyelországban. A demonstrációt a Leszbikus Meleg Biszexuális és Transznemű Emberek Szövetsége szervezte. A felvonulás útvonala a belvárosban, a szejmtől egészen a lengyel bank negyedig vezetett. A felvonulók színes zászlókat lengettek és populár játszottak.

A Demokratikus Baloldali Szövetség egyes tagjai (SLD is részt vettek a felvonuláson, ugyanis korábban ez a párt indította el a „Kampány a homofóbia ellen”- elnevezésű akciót.A politikusokat családok és biciklisek kísérték el, illetve nővérek egy csoportja egy olyan provokatív transzparenssel, melyre a „Homofóbia gyógyítható” volt írva.

A demonstrálók egy olyan törvény elfogadását szorgalmazták, mely a civil szervezetekkel közösen megalkotva lehetővé tenné az iskolákban a szexuális oktatást. A tüntetők célja, hogy csökkentse a nemi-beállítottságú diszkriminációt a társadalomban, és hogy a fiatalok már ideje korán meg tanulják kezelni előítéleteiket a szexuális kisebbségekkel szemben.

A brit nagykövet, Ric Todd kijelentette, hogy „felvonulás nem valakik ellen, vagy valakik mellett szól, hanem a szexuális egyenlőségért van”. Beszédét követően a jelenlevők spontán verzióját énekelték el a ’God Save the Queen’-nek.

A Parlament területén kívül több száz ellentüntető jelent meg olyan táblákkal, melyre „Az euroszodómiának nincs jövője!”-feliratokat jelenítették meg. A rendőrség jelentése szerint a felvonulás békésen zajlott és rendben ért véget.

Lengyel Rádió/Melano.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook