Pereli a Jobbik a rendőrséget a melegfelvonuláson történtek miatt

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

jobbik jobbik

Pertársaságot alakít és kártérítési pert indít a rendőrség ellen a Jobbik egyik országgyűlési képviselője a melegfelvonuláson történt "rendőri brutalitás" miatt. Ezt, a pertársaságot alakító, Zagyva György Gyula jelentette be kedden a fővárosban.

A képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: a szombati melegfelvonulásra a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevében ellendemonstrációt jelentettek be, amelynek részleteit egyeztették a rendőrséggel. A hatóság azonban "nem tartotta be a megállapodást" - tette hozzá.


Zagyva György Gyula

Mint kifejtette: a rendőrség elterelte a melegfelvonulást, így az Oktogonon gyülekező ellentüntetők nem találkoztak a felvonulókkal, ezért bejelentették a demonstráció végét, a rendőrség viszont senkinek sem engedte, hogy elhagyja a helyszínt.

Zagyva György Gyula szerint 1-1,5 órán át nem hagyhatták el az Oktogont, ez idő alatt többen rosszul lettek a tűző napon és a rendőrség nem biztosított menekülő útvonalat. Mint hozzátette: egy idő után a hatóság könnygázt is bevetett a kordonok közé zárt emberek ellen.

A képviselő szerint ez jogtalan fogva tartásnak számít, ezért pertársaságot alakítanak és beperlik a hatóságot, illetve a rendészeti panasztestületnél is panaszt tesznek.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Földi Imre

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook