Meleg Méltóság Menet - Most Te jössz!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

meleg felvonulás mmm

Az előzetes betiltás ellenére mégiscsak felvonulunk június 18-án, szombaton a Hősök terétől indulva végig az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky úton, egészen az Alkotmány utca torkolatáig. A Kossuth Lajos térre nem mehetünk; régen kordonok, most fotókiállítás tölti be ugyanazt a funkciót.


15 órától kezdődik a gyülekező az Andrássy út elején és körülbelül 16 órára tervezzük az indulást.  A rendezvényt szándékosan megzavarni akaróktól, az alább említett célokkal szögesen eltérő véleményen állóktól megtagadjuk a részvételt.

 

A gyülekező alatt egy kihelyezett dobozba várjuk a javaslatokat a 2012-es felvonulás nevét illetően.

A menetet Stuart Milk, a híres Harvey Milk unokaöccse nyitja meg, aki Harvey Milk Alapítvány vezetője is; majd utána Nicolas Beger, az Amnesty International Európai Irodájának igazgatója beszél. Körülbelül 18 órára érünk az Alkotmány utcába, ahol a felszólalók között lesz Sophie in’t Veld, az Európai Unió LMBT Intergroupjának egyik alelnöke és Göncz Kinga, európai parlamenti képviselőnk, valamint az ILGA-Europe nemzetközi szervezet reprezentatív embere is.

A felvonulásra mindenkit szeretettel várunk. A felvonulásnak mindenki számára van üzenete. Mindenki legyen az ami, fogadja el önmagát, éljen szabad életet és segítsen másoknak elfogadni saját magukat. Az egyenlőségért folytatott küzdelem nem egyetlen kisebbség kizárólagos ügye, mindenkinek kötelessége az ügy mellé állnia.

Hogyan vonuljunk?

Hangosan, színesen, táncolva, énekelve, zenélve, korlátok nélkül, családtagjaiddal, barátaiddal, akár nőnek vagy férfinak öltözve, meleg fiaddal, leszbikus lányoddal, transznemű gyermekeddel, angyalszárnyakkal, hatalmas táblákkal, síppal, dobbal, kutyával, együtt, biciklin, mosolyogva, boldogan! Tegyünk együtt egy szabadabb, egyenlőbb, elfogadóbb Magyarországért!

Körülbelül két óra alatt kényelmesen érünk a színpadhoz. Hozzatok magatokkal megfelelő mennyiségű vizet, kenjétek be magatokat naptejjel, a szivárványszínű esernyőket se felejtsétek el a tűző nap ellen!

Mindenképp hozzatok nagy transzparenseket!

Kérünk mindenkit, hogy a felvonulás ideje alatt tartózkodjon a törvénybe ütköző magatartástól. Tilos szúró-vágó eszközt, fegyvert a rendezvényre hozni. Alkohol, drog fogyasztása tilos, az e szerek hatása alatt állókat kizárjuk a menetből.

Ha kérdésetek van vagy segítségre van szükségetek, nyugodtan forduljatok a menetkísérőkhöz, ők megkülönböztető jelzéssel lesznek ellátva.

Hogyan fejezzük be?

A házasság intézménye mindenkit megillet. A megjelent párokat anyakönyvvezető fogja összeadni egy nagy, közös szimbolikus ceremónia keretében a menet végén.

Lezárásként felengedjük majd a felvonulás elején kapott lufikat, és együtt kiáltjuk a levegőbe: “EGYENLŐSÉG”.

MOST TE JÖSSZ!

Jótanácsok a felvonuláshoz a Budapest Pride hivatalos weboldalán itt.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook