Itthon is álljon ki a kormány a melegfelvonulás mellett!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleg felvonulásönkéntesek

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány örömmel értesült arról, hogy számos nagykövetség mellett Magyarország szlovákiai nagykövete is aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben húsz ország külképviselete állt ki a pozsonyi melegfelvonulás, a szabadságjogok, mint általános emberi jogok gyakorlása mellett.

Példamutató továbbá, hogy a szlovák kormány részéről az emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettes is a felvonulás és az egyetemes emberi jogok mellett emelte fel szavát.

Bízunk benne, hogy a nagykövetség kiállása a leszbikus, meleg, transznemű és biszexuális (LMBT) embereket körülvevő kormányzati hallgatás megtörésének első lépése, amelyet a hazai közéletben is hasonló lépések fognak követni. Erre remek lehetőséget ad a június 11-én kezdődő 16. Budapest Pride Fesztivál és a június 18-án zajló Meleg Méltóság Menete.

A korábbi évekhez hasonlóan Alapítványunk idén is meghívja a fesztivál megnyitójára és a felvonulásra a közjogi méltóságokat, a Kormány tagjait, valamint valamennyi parlamenti párt vezetőit. Bízunk benne, hogy az LMBT emberek jogegyenlősége melletti tanúbizonyság jeléül Magyarország Kormánya képviseltetni fogja magát a fesztivál megnyitóján és a felvonuláson is. A rendezvényekre szeretettel várunk minden, az emberi jogok iránt elkötelezett magyar állampolgárt.

Szlovák barátainknak ezúton kívánunk békés és vidám felvonulást!

Budapest Pride

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook