A SZEMA állítása szerint dulakodás volt a Nyugati térnél

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

szema támadás

A Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) három tagjára támadt egy körülbelül 30 fős csoport a Nyugati pályaudvarnál a Budapest Pride felvonulást követően - közölte a szervezet az MTI-vel. A rendőrség tájékoztatása szerint az érintettek nem kértek rendőri intézkedést.

A SZEMA közleménye szerint a szervezet három tagját "30 rasszista, egyenruhás neonáci" megtámadta, akik "cigány buzik!" felkiáltással elkezdték verni a három férfit. Hozzátették, hogy "a rendőrség ugyan gyorsan közbeavatkozott, de utána csak az áldozatok adatait vette fel, és a rasszista bűnözőket hagyta elmenni." A SZEMA szerint a rendőrségnek és a belügyminiszternek is válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy miért nem vették őrizetbe a bűnelkövetőket, vagy miért nem igazoltatták őket.

A rendőrség az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy "a Szent István körúton szombaton 18 óra 30 perc körüli időben egy állampolgár intette le az ott haladó rendőrségi gépjárművet, és elmondta a rendőröknek, hogy egy nagyobb csoport konfliktusba került három személlyel, akiket inzultáltak. A három személy közölte, hogy a csoport már eltávozott tagjaival szóváltásba keveredtek, majd dulakodás alakult ki, egyiküket megütötték, mindhármukat leköpték. A rendőrök kérdésére közölték: orvosi ellátást nem igényelnek, rendőri intézkedést nem kérnek, a támadóik a helyszínről már eltávoztak."

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook