Szivárvány- és nemzeti színű kokárda az összefogásért

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

szivárdakokárda

A 16. Budapest Pride fesztivál tegnapi, június 12-i, a Művész moziban rendezett megnyitóján a szervező Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) elnöke, Steigler Sándor a következőt mondta a jelenlévők mellére tűzött szív alakú, szivárvány- és nemzeti színű kokárdájára vonatkozóan:

„(…)olyan Alaptörvényt fogadott el az Országgyűlés, amely diszkriminatív módon korlátozza a leszbikus és meleg emberek jogait, vagy éppen elhallgatja, hogy ebben az országban igen is élnek, léteznek, dolgoznak, szeretnek emberek, akik leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek. Csak reménykedni tudunk, hogy a törvénykezés további folyamatában az úgynevezett sarkalatos törvények nem fogják tovább szűkíteni jogainkat és ennek érdekében össze kell fognunk. Ennek az összefogásnak legyen a jelképe ez a szivárvány és nemzeti színű szalagból készült kokárda, melyet viseljen mindenki, aki teheti, egészen addig, amíg a teljes jogegyenlőség meg nem adatik az LMBT embereknek Magyarországon!”

szívárda

E kokárda azt üzeni mindenki számára, hogy függetlenül attól, hogy valaki leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű (LMBT)-e, mindenki fogadja el önmagát és a másikat is. Az elfogadás, a megértés a sokszínűség az egészséges társadalom egyik alapfeltétele.

A magyarság nem lehet egyenlő egy kirekesztő értékrenddel. Meg kell tanulnunk együtt élni, elfogadni saját magunkat azt büszkén vállalni, meg kell tanulnunk kezelni a kisebbségeket a különbözőségeket.

Ez a jövő.

Egy előítélet-mentes országot szeretnénk, és hogy igazzá váljon: mindenki egyenlő.

Hordjuk a szalagot büszkén az év minden napján, legyünk egy mozgalom részei, örüljünk annak, hogy mindenki különböző! Ne várjunk arra, hogy bármi is magától meg fog változni! Tegyünk azért, hogy megváltozzon!

Tegyünk csodát, képesek vagyunk rá!

Budapest Pride

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook