A meleg párok együttéléséről

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Életmód

meleg szerelem életmód

Hosszútávú kapcsolatokban gyakran szembesülnek azzal a kérdéssel a meleg párok is, hogy összebútorozzanak-e vagy sem. Az együttélés egyik nagy előnye, hogy több időt lehet együtt tölteni, intimebb lehet a viszony és meg lehet osztani az anyagi terheket. A helyzet törvényileg is rendezhető ma Magyarországon bejegyzett élettársi kapcsolat (BEKA) létesítésével.Van azonban néhány dolog amit meg kell fontolni a nagy döntés meghozatala előtt.

 


A por faktor

 

 

Te és a párod esténként ugyanolyan gonddal dobjátok a sarokba a ruhátokat? .. Mennyi mosatlan nem zavar és meddig nem zavar? .. A zuhanyfüggönyt hogyan hagyjátok? Apróságnak tűnnek, de ezeken múlhat, hogy elmúlik a szerelem vagy tönkremegy a kapcsolat. Ha néha furán nézegeted a rumlit amit a konyhában vagy a fürdőszobában hagy ne várd, hogy jól fogod érezni magad együttélés közben. Ha úgy érzed a tisztaság számára fontosabb mint amilyen szinten azzal te együtt tudnál élni, akkor vagy megemeled a szintet vagy elfogadod, hogy az együttélés nem feltétlenül lesz jó hatással a kapcsolatotokra. Fontold meg alaposan el tudjátok-e viselni egymás szokásait, pl. horkolás stb. mielőtt beleugrottok az együttélésbe. Ne feledd remek hosszútávú kapcsolatotok lehet anélkül is, hogy feltétlenül megosztanátok egymással az otthonotokat.

Egyensúlyban tudjátok e tartani a költségvetéseteket?

Itt nem annyira a fizetésekre gondolok hanem a költekezési szokásokra. Ha az anyagi prioritásaitok különbözőek ez komoly vitákhoz vezethet. Ha a párod számára fontosabb a társasági életre költés mint a bérleti díj rendezése, nyilvánvalóan nem ő a legjobb jelölt, hogy megoszd vele az értékes forrásaid. Ugyanígy ha csak az egyik fél viseli az anyagi terheket, az komoly nehezteléshez vezethet. Magától értetődne, hogy az élettér megosztása a vagyon megosztását is jelenti úgyhogy gondolkozz el ezen a döntéshozatal előtt. Természetesen, ha hasonlóak a hosszútávú pénzügyi céljaitok akkor a jövőre nézve ez nagyon jó jel lehet. Nézzétek meg, hogy te és a választottad egyetértettek-e az anyagi dolgok fontossági sorrendjét illetően, mielőtt az együttélés pénzügyi kockázatait vállaljátok.

Teszteljétek a mélyvízet egy romantikus kiruccanással

Kulcsfontosságú tényező az együtt töltött idő mennyisége. Ha már így is együtt töltitek a szabadidőtök nagy részét, akkor valószínűleg már úgyis ellenállhatatlan a vágy, hogy minden estét együtt töltsetek. Ha mindkettőtöknek sok elfoglaltsága van, időt nyerhettek az együttéléssel és közben maradhat elég idő más elfoglaltságokra és a barátokra is. Ha még nem utaztatok együtt sehova, talán itt az ideje érzelmes vizekre evezni. Bizonyos mennyiségű idő együtt töltése során tesztelhetitek egymással szemben tanúsított türelmeteket. Ha az út végén nem külditek el egymást melegebb éghajlatra nagyon jó úton haladtok.

Nincs egyszerű és gyors mód annak eldöntésére jót tesz-e egy kapcsolatnak az összeköltözés. Adj időt magadnak és soha ne engedd senkinek, hogy nyomást gyakoroljon rád. Sokan a bizonytalan anyagi helyzetük miatt belerohannak élettársi kapcsolatokba, hogy így kezeljék a pénzügyeiket. Ezekben a nehéz időkben könnyű beleesni ebbe a csapdába. Ha anyagi gondjaid vannak, tartsd mindig észben ez a Te gondod, neked kell rendbe raknod a pénzügyeid! Gondolkozz előrelátóan a kapcsolatod fejlődésének ügyében és ugyanilyen gonddal tekints a személyes fejlődésedre mielőtt megteszed a döntő lépést!

Bármilyen erős a kapcsolatotok, egy dolog biztos, szeretnétek, hogy sokáig tartson, ezért kell a kompatibilitásotokat számba venni. Néhány egyszerű kérdés aminek segítségével meg tudod határozni a beköltöző barátod a tökéletes párod-e:

1, Azonos-e a politikai véleményetek a sarkalatos pontokban?

2, Bulizós, eljárós vagy csendes otthonülő típus?

3, Szeret-e utazni, kalandozni vagy számára az otthona a központ?

4, Egyedül van inkább vagy az idő nagy részében szüksége van a társaságodra?

5, Pontos, precíz vagy szétszórt?

6, Mi az álláspontja a meleg jogok kérdésében?

7, Vannak-e olyan vallási meggyőződések amelyeket meg kell osztani?

8, Azonosak-e a szexuális szokásaitok,vágyaitok?

9, Mit gondoltok a meleg házasság és a gyermeknevelés kérdéseiről?

10, Azonosan vélekedtek-e az egészséges életmóddal kapcsolatos olyan kérdésekben, mint az evés, ivás és dohányzás?

Persze nem kell mindig mindenben egyetértenetek és soha ne próbáljátok megváltoztatni a párotokat, de ezekről a dolgokról muszáj beszélni mivel azzal közelebb kerülhettek annak meghatározásához, valóban az-e a legjobb a kapcsolatotok számára, hogy együtt éljetek.

Szerző: O. K. - pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook