A Facebook mostantól elismeri a meleg élettársi kapcsolatot

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

facebookfacebook

A közösségi oldal meleg felhasználói néhány országban már beállíthatják az oldalon családi állapotként, ha bejegyzett élettársi kapcsolatban vannak vagy együtt élnek partnerükkel.



 

A Facebookon megjelent az "in a domestic partnership", illetve az "in a civil union" beállítási lehetőség a meleg párok számára a családi állapotnál az eddigi opciók (például egyedülálló, kapcsolatban, eljegyezve, házas, özvegy) mellett. A két beállítási lehetőség körülbelül a tartós együttélésnek, illetve a bejegyzett élettársi kapcsolatnak felel meg, és egyelőre csak az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Ausztráliában választhatják a felhasználók.

Az új opciókat sok felhasználó kérte a Facebook üzemeltetőitől, és a GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) nevű melegszervezet is lobbizott érte. "Szeretnénk, ha az emberek pontosan és hitelesen jelezhetnék családi állapotukat az oldalon" - nyilatkozta a Facebook szóvivője a Mashable-nek az újítással kapcsolatban. A meleg kapcsolatra vonatkozó státuszjelzést a szájt folyamatosan bevezeti más országokban is, de ott, ahol az azonos neműek házassága legális, már nem jelentetik meg azokat.

A lépést a meleg aktivisták egy része éppen azért kritizálja, mert úgy vélik, a csak rájuk vonatkozó állapotjelzés hátráltatja a melegházasság elismeréséért zajló küzdelmet. Vannak olyanok is, akik szerint már nem érdemes átállítani a tartós kapcsolatukra vonatkozó állapotjelzést az oldalon házasra, még ha az pontosabban jelzi is a helyzetet - írja a Mashable.

Forrás: Origo

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook