Jelentés a transz és az interszex embereket érő diszkriminációról

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

lmbt intergroup EU jelentés

Az Európai Bizottság új jelentést tett közzé 'A transz és interszex emberek diszkriminációja, a nem, a nemi identitás és a nem kifejezése alapján' címmel. Ebben most először írják le a transz és interszex emberek helyzetét.

A Bizottság vizsgálta már a szexuális orientáció miatti diszkriminációt de most először vizsgálták behatóan a nemi identitást és a nem kifejezését.

A jelentést a jogi szakértők európai hálózata készítette akik a diszkrimináció mentességért küzdenek. Szerzői az ILGA Europe és a Leiden-i egyetem szakértői (Silvan Agius és Christa Tobler).

Az Európai Parlament LMBT frakcióközi csoportja üdvözli ezt az átfogó elemzést a transzokat és interszexeket érintő jelenlegi törvényi környezetről az EU-ban.

A jelentés része a nők és férfiak egyenlőségéért programnak 2010 és 2015 között. Az Európai Parlament kérte, hogy a nemi identitás szerepeljen a stratégiában.

Michael Cashman EP-képviselő, aki társelnöke a frakcióközi csoportnak azt mondta: "Melegen üdvözlöm ezt a jelentést. Annyira átfogó elemzés amennyire azt csak kívánhatjuk és nagyon nagy eredmény ez jogilag és politikailag is. A transz és az interszex embereket ugyanolyan jogok illetik meg mint bárki mást és megérdemlik, hogy ne érje őket diszkrimináció."

Ulrike Lunacek a frakcióközi csoport másik társelnöke hozzátette: "Ez a jelentés az amit az Európai Bizottság szükségesnek tartott ahhoz, hogy jobban tudjon foglalkozni a transz és interszex emberek alapvető jogaival. Ezen a területen az EU-nak a világ élén kell járnia és alig várom, milyen javaslatokat fog tenni a Bizottság ezen tanulmány alapján."

A frakcióközi csoport igyekszik megtalálni a megfelelő folytatást a parlamenti munka során.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook