Művészettel a diszkrimináció ellen májusban a Tűzraktérben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

made tűzraktér

Művészettel a diszkrimináció ellen címmel rendez májusban kulturális programsorozatot a Tűzraktér, a cél a hátrányos megkülönböztetés elutasításával szolidaritást és egyetértést ébreszteni az emberekben.


A szervezők a különböző országok, csoportok alkotóinak sokszínű műveit egy térben bemutatva próbálják hozzásegíteni a közönséget ahhoz, hogy önmaga fedezze fel a különböző kultúrák hasonlóságait és különbségeit.

"Mindez olyan programok keretében történik, amelyek emberközeliek, sőt a látogatókat is részvételre ösztönzik, a különbség művész és néző között megszűnik: mindenki alkotóvá válik, egy közösség megalkotójává. Ebben a közösségben mindenki egyenlő, a különbségek, a másságok értékké formálódnak és hozzásegítenek egy jobb, megértőbb jövő kialakításához" - írják az ajánlóban.

A Tűzraktér egész májusban zenével, tánccal, színházzal és filmmel küzd a diszkrimináció ellen. A programsorozat különböző országok művészeit és műalkotásait felvonultatva szeretne szolidaritást és egyetértést ébreszteni az emberekben, tudatosítva, hogy egy közösségben mindenki egyenlő, hiszen a különbségek értékké formálódva tovább erősítik az összetartozást.

Egy bosnyák táncművésztől önbizalmat tanulhatunk, betekintést nyerhetünk két hippi szerelmi életébe, elmerülhetünk egy kék univerzumban, new-wave folkot hallgathatunk, láthatjuk, hogyan boldogul egymással vak és látó, illetve a Síró játék vetítésén a transzszexualitás, az Elrendezett házasság című osztrák dokumentumfilmén pedig a kettős identitás problémájával szembesülhetünk.

A Tűzraktér májusban is sok szeretettel várja a kultúrára és tartalmas kikapcsolódásra vágyó fiatalokat és idősebbeket, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A Művészettel a Diszkrimináció Ellen programsorozat az EACEA támogatásával jött létre. Az EACEA semmilyen felelőséggel nem tartozik a rendezvény programjait illetve szervezését illetően. A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják. További támoagtók: Open Society Institute, Rádió Q, TimeOut

Tűzraktér Független Kulturális Központ - Bp. VI. Hegedű u. 3.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook