A leszbikus pár örökbefogadásért harcol

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

leszbikus családleszbikus pár

Amerikában is a Családügyi Minisztérium feladata törvényileg megakadályozni a gyermekek örökbefogadását azonos nemű párok által. Mindez most oda vezetett, hogy egy leszbikus pár nem tudja saját rokonát örökbe fogadni és ezért bírósághoz kellett fordulniuk.


Vanessa Alenier és párja Melanie Leon azért küzdenek, hogy ők nevelhessék a gyermeket aki Alenier rokonáé és nem sokkal a baba születése (2009. január 9.)  után a népjóléti szolgálat elvett az édesanyjától. A gyermek azóta a leszbikus párnál van és szeretnék ha ez egy végső, állandó állapot lenne végre.

vanessa melanieA pár szerette volna elkerülni a publicitást mikor bíróságra ment, nem akartak nagy felhajtást, csak szépen csendben örökbe fogadni a gyermeket.

A kisfiú néhány napos kora óta Alenier-rel és Leon-nal él és az örökbefogadási kérelmet tavaly januárban a Miami-i bíróság egyik bírája már jóváhagyta.

Történelmi szempontból a melegek 1977 óta lehetnek nevelőszülők, de az állam nem engedélyezi számukra az örökbefogadást. Az idők folyamán már három dél-floridai bíró is alkotmányellenesnek minősítette ezt a helyzetet, annak diszkriminatív volta miatt.

Valószínűleg nem születik rövid időn belül döntés ebben az ügyben sem mivel van másik ügy is amelyben egy meleg pár szeretne örökbe fogadni, de az fellebbezés miatt már több mint egy éve felfüggesztés alatt áll.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook