Budapest Pride felvonulás – az LMP a békés és elfogadó Magyarországért

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

LMP LMP

Az LMP hisz abban, hogy Magyarország csak úgy lehet a mindannyiunk által vágyott békés és prosperáló ország, ha véget vetünk annak, hogy embereket bőrszínük, szexuális orientációjuk vagy éppen nemük alapján, és nem tetteik szerint ítélnek meg. A párt támogatja a szombati melegfelvonulást, amelyen tagjai is részt vesznek.

Ma a viszonylagos jogegyenlőség ellenére tapasztalható társadalmi elutasítottság polgártársaink egy részét magányra vagy rejtőzködő életre kényszeríti. Jelenleg a Budapest Pride felvonulás az egyetlen olyan alkalom, amikor meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű polgártársaink látható közösséggé állhatnak össze.

A felvonulók elsősorban elfogadást és egyenlő jogokat kérnek a társadalomtól.

A Lehet Más a Politika a leghatározottabban elutasítja azt a politikai szándékot, amely erőszakosan megosztaná az országot, és amelyiknek egyik legélőbb példája az LMBT közösség törekvéseinek és a Budapest Pride-nak politikai hangulatkeltésre történő felhasználása.

Az LMP támogatja tagjainak részvételét a felvonuláson, mert az állampolgárok kiegyensúlyozott és elfogadó együttélésének egyedüli módja a kölcsönös megértés és a párbeszéd. A múlt vasárnap elkezdődött fesztivál programjai és a felvonulás jó lehetőséget jelentenek arra, hogy megismerjük az LMBT közösség tagjait érintő mindennapi problémákat, élethelyzeteket, és együtt keressünk megoldásokat egy barátságos és elfogadó jövő érdekében.

Az LMP elvárja a rendőrségtől, hogy a felvonulás alatt a lehető leghatározottabban lépjen fel az erőszak minden formája ellen, és szavatolja a vonulók biztonságát, békés gyülekezéshez való jogát.

Budapest, 2012. július 6.
Csiba Katalin, Heltai László
az LMP szóvivői

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook