Az Országos Mentőszolgálat a Budapest Pride Felvonulást nem hajlandó ingyen biztosítani

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Budapest Pride sajtóközlemény

A Szivárvány Misszió Alapítvány megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Országos Mentőszolgálat csak külön díj ellenében, szerződés alapján hajlandó biztosítani a szombati Budapes Pride Felvonulást.

Az OMSZ vonakodása érthetetlen az állampolgári jogok biztosa által csupán három hete, 2012. június 11-én kiadott jelentés fényében. Szabó Máté ebben megállapította, hogy a gyülekezési jog zavartalan gyakorlásának garantálása állami feladat, ezért felhívta az Országos Mentőszolgálatot, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, jelentős számú résztvevőt és ellentüntetőt mozgósító rendezvényeken térítésmentesen biztosítsa a mentést.

Értetlenül állunk az OMSZ válasza előtt. A demokratikus társadalom alapkövét jelentő véleménynyilvánítás szabadságához szorosan kapcsolódó gyülekezési jog gyakorlása nem lehet anyagi lehetőségek függvénye, és a szervezők az ombudsmani ajánlásban foglalt tájékoztatási és együttműködési kötelezettségüknek az OMSZ megkeresésével eleget tettek.

Felhívjuk ezért az Országos Mentőszolgálatot, hogy tegyen eleget alkotmányos és nemzetközi emberi jogi kötelezettségének, és ingyen garantálja a Budapest Pride Felvonuláson jelenlévők sürgősségi ellátását.

Budapest, 2012. Július 4.
Szivárvány Misszió Alapítvány

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook