Az IKSZ szerint a meleg pároknak van elég joguk

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség IKSZ

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség határozottan kiáll a házasság jelenlegi alaptörvényi definíciója mellett, mivel az együttélési formáknak ez olyan hagyományos intézménye, amelyen a jelenlegi nyugati civilizáció alapul.

Stágel Bence, a szervezet elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Törcsi Péter alelnök csütörtökön az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban reagált a Demokratikus Koalíció aznapi kezdeményezésére.

Molnár Csaba, a DK alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón közölte: az azonos neműek házasságának engedélyezését kezdeményezik, azt javasolva: a törvényhozás tegye lehetővé, hogy az ilyen párokat ugyanolyan jogok illessék meg, mint a heteroszexuális családokat, így például gyermeket fogadhassanak örökbe. Elmondta: ennek érdekében törvénymódosítást készítettek, amelyet azonban csak azután nyújtanak be a parlamentnek, hogy egyeztettek róla a melegszervezetekkel.

A kereszténydemokrata politikusok úgy vélik: Gyurcsány Ferenc pártja a homoszexuális párok házasságának, az általuk történő örökbefogadásnak törvényi szintre emelésére tett javaslatával a legrosszabb SZDSZ-es időket idézi, és a méltán feledés homályába merült liberális párt babérjai kíván törni legújabb ötletével. Úgy tűnik, sikerrel, hiszen támogatottságuk megegyezik a szabad demokraták utolsó mért népszerűségi mutatóival - jegyezték meg.

Mint írták, szeretnék felhívni a DK figyelmét arra, hogy Európában, de különös tekintettel a közép-európai régióban hazánk kifejezetten liberálisan szabályozza a homoszexuális párok együttélését, a regisztrált élettársi kapcsolat ugyanis minden olyan polgári jogi lehetőséget biztosít az együtt élő pároknak, amely egy életre szóló kapcsolathoz szükséges.

Kitértek arra is, a házasság alkotmányjogi fogalma az Alkotmánybíróság állandó gyakorlata szerint jelenleg is csupán férfi és nő közötti kapcsolatot jelent, és sem a strasbourgi bíróság joggyakorlata, sem a Velencei Bizottság véleménye szerint nem köteles egy állam homoszexuális párok számára biztosítani a házassághoz való jogot.

Úgy fogalmaztak: fiatal kereszténydemokrataként határozottan elleneznek mindennemű diszkriminációt, és távol tartják magunkat attól, hogy az emberek magánéletébe beleszóljanak, azonban nemcsak alkotmányjogi, hanem világnézeti szempontból is határozattan kiállnak a házasság jelenlegi alaptörvényi definíciója mellett. Hozzátették: világnézeti különbségtől függetlenül mindannyiunk érdeke, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon, azonban ilyen pozitív demográfiai tendencia - a dolgok természeténél fogva - csak egy férfi és egy nő kapcsolatán alapulhat. "Mindezért meggyőződésünk, hogy a gyurcsányi politika egyáltalán nem használ a homoszexuális honfitársainknak, hiszen többségük ugyanúgy csak boldogulni szeretne, mint bárki más, és nem egy bukott miniszterelnök politikai játékszerévé válni" - fogalmaztak.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook