DK: a demokratikus ellenzék egységesen lépjen fel a Jobbikkal szemben!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Demokratikus Koalíció ellenzék

A Demokratikus Koalíció (DK) megvetéssel utasítja vissza a Jobbik aljas és szégyenletes törvényjavaslatát - közölte Niedermüller Péter alelnök arra reagálva, hogy a Jobbik jogszabállyal büntetné "a szexuális devianciák népszerűsítését".

A Jobbik a parlamentnek kedden benyújtott javaslatával módosítaná a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a médiatörvényt és a reklámtörvényt, hogy betiltható, illetve büntethető legyen "a szexuális devianciák népszerűsítése". Az előterjesztő Mirkóczki Ádám ebbe a körbe sorolta a homoszexualitást, a transzneműséget, a transzvesztitizmust, a biszexualitást és a pedofil magatartást.

A DK erre reagálva arra szólította fel a demokratikus ellenzék pártjait, hogy egységesen lépjenek fel "a Jobbik embertelen, az emberi élet egyetlen területét sem tiszteletben tartó újfasiszta ideológiája ellen".

Niedermüller Péter szerint ugyanakkor "a magyar neonácik törvényjavaslatában visszaköszönnek a miniszterelnök és a kormánypárt fundamentalista, valóságidegen elképzelései is a természetes és egészséges szexualitásról és a keresztény erkölcsiségről". Mirkóczki Ádám indítványa annak bizonysága, hogy az újfasiszták, a kormánypárt hallgatólagos támogatásával, minden eszközt megragadnak a mindennapi élet szabadságának korlátozására - tette hozzá a Gyurcsány Ferenc vezette párt alelnöke, megjegyezve, hogy a DK kiáll az emberi szabadságjogok mellett, meggyőződése, hogy minden embernek joga van úgy élni az életét, ahogyan azt helyesnek látja.

Kitért arra is, hogy a Demokratikus Koalíció kiáll a melegek emberi jogai mellett és elítéli a melegfelvonulás betiltását. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a múlt héten döntött úgy, hogy nem engedélyezi a július 7-re tervezett Meleg Méltóság Menetét a tervezett - a Városligettől az Andrássy úton át az Alkotmány utcáig vezető - útvonalon, mert más útvonalon nem lehet biztosítani a közlekedést. A szervezők a Fővárosi Törvényszékhez fordulnak a döntés felülvizsgálatáért.

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook