A Jobbik szerint a homoszexualitás kirívóan közösségellenes deviancia

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

jobbik deviancia

A szélsőségesség elleni fellépésről szóló szocialista határozati javaslat részletes vitájával, valamint a kormány egészségügyi salátatörvényének általános vitájával ért véget az Országgyűlés keddi ülésnapja.

Jobbik: a magyargyűlölet ellen kell fellépni

Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) azt mondta, véleményük szerint az elharapózott magyargyűlölet és az elmúlt 22 év "politikusbűnözését" tagadók ellen kellene fellépni. A képviselő azt is kijelentette, hogy az idegenellenes és az idegengyűlölő nem ugyanazt jelenti.

Zagyva György Gyula szerint egyértelművé vált, az MSZP nem tudja megszokni, hogy a Jobbik a Parlamentbe került, és a rájuk szavazók "nagyjából" úgy gondolkodnak, mint a képviselők. Szerinte az, amit a szocialisták leírtak az egy ugandai parlamentbe való, mert ott alkalmaznak ilyen kettős mércét. Az egyik pártnak mindent lehet, a másiknak semmit - fűzte hozzá.

Elmondása szerint a Gaudi-Nagy Tamással közösen beadott módosító javaslatuk görbe tükör, rá akartak világítani Steiner Pál beadványának abszurditására. A jobbikos képviselők beadványukban azt javasolják, hogy a rasszista, antiszemita, idegenellenes és iszlamofób tevékenység helyett egyebek között a magyargyűlölő, a vallásellenes és istentagadó, egyetemes emberi értékeket romboló, homoszexuális és más kirívóan közösségellenes devianciákat reklámozó, antiszociális viselkedésről rendelkezzen a bizottság.

MSZP: nem csak a szocialisták ügye ez

Harangozó Gábor szerint nem csak az MSZP ügyéről van szó, egy Európa tanácsi határozatból vették át a javaslatot, és ezt akkor a Fideszes képviselők is támogatták. Szerinte a pártok közös ügyének kell lennie a szélsőségesség megnyilvánulásainak visszaszorítása.

A képviselő úgy vélte, ha a Jobbik szerint abszurd a javaslat, akkor beigazolódik, hogy a Jobbik a gyűlöletkeltésre akar politikát építeni.

Steiner Pál a vita után sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kormány képviselője nem ismertette álláspontját az ügyben. Az elnöklő Jakab István ezt követően lezárta a részletes vitát.

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook