Ötpárti egyeztetést kezdeményez a Jobbik a "szexuális devianciákkal" kapcsolatban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

jobbik homofóbia

A Jobbik szándékainak tisztázása és a téma tabuk nélküli megtárgyalása érdekében ötpárti egyeztetést kezdeményez az ellenzéki párt a "szexuális devianciákkal" és azok népszerűsítésével kapcsolatban. A Jobbik fővárosi frakciója önkormányzati rendelettel akadályozná meg a melegfelvonulást Budapesten - jelentették be egyúttal az ellenzéki párt politikusai keddi sajtótájékoztatójukon.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a párt szóvivője szerint a média és a többi parlamenti párt is félreértelmezte az általa múlt héten benyújtott törvényjavaslatot, amely az "egyes szexuális magatartászavarok visszaszorításáról" szól. Hangsúlyozta: sajtóhírekkel ellentétben a Jobbik nem zárná börtönbe a melegeket és nem tiltaná meg, hogy homoszexuálisok a nyílt utcán csókolózzanak, vagy televíziók olyan műsorokat sugározzanak, amelyben homoszexuális szereplők vannak. A Jobbik szándéka pusztán annyi - mondta -, hogy ne lehessen egyes szexuális devianciákat - mint a homoszexualitás, a transzneműség, a transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás - nagy nyilvánosság előtt népszerűsíteni és "társadalmilag elfogadott, követendő példaként" bemutatni.

Éppen ezért a Jobbik ötpárti egyeztetést kezdeményez a témában.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője elmondta: a Fővárosi Közgyűlés következő - április 25-i - ülésén benyújtanak egy rendelettervezetet, amelynek elfogadásával meg lehetne akadályozni a Budapestre tervezett melegfelvonulást és "melegolimpiát". Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy április 15-én életbe lépett az önkormányzati törvény azon módosítása, amelynek értelmében egy képviselő testület önkormányzati rendeletben meghatározhat tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokat, amelyek elkövetőjét akár 50 ezer forint pénzbírsággal is sújthatják.

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook