Provokáció a Jobbik javaslata a "szexuális devianciákról"

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Fidesz provokáció

Szükségtelen és indokolatlan provokációnak tartja a Fidesz azt a jobbikos előterjesztést, amely törvényileg büntetné "a szexuális devianciák népszerűsítését".

A kormánypárt nem támogatja a Jobbik indítványát - jelentette ki Gulyás Gergely, a parlament emberi jogi bizottságának fideszes alelnöke csütörtökön az MTI megkeresésére, miután a Jobbik kedden benyújtotta az Országgyűlésnek azt a javaslatát, amellyel módosítaná a büntető törvénykönyvet (Btk.), a szabálysértési törvényt, a média- és a reklámtörvényt, hogy betiltható, illetve büntethető legyen "a szexuális devianciák népszerűsítése". Az előterjesztő Mirkóczki Ádám ebbe a körbe sorolta a homoszexualitást, a transzneműséget, a transzvesztitizmust, a biszexualitást és a pedofil magatartást.

Gulyás Gergely emlékeztetett, a Jobbik az említett jogszabályokon kívül az alaptörvényt is módosítaná, amely ma egyértelműen meghatározza, hogy házasság egy férfi és egy nő között jöhet létre. A Btk.-módosításra vonatkozó javaslat a fideszes politikus szerint nyilvánvalóan alkotmányellenes, és szembemegy azzal az alkotmánybírósági határozattal is, amely mások mellett Morvai Krisztina - aki jelenleg a Jobbik európai parlamenti képviselője - sürgetésére született meg még korábban.

Ez a határozat - folytatta - megszüntette a kor szerinti különbségtételt az egyneműek és a különneműek közötti szexuális kapcsolattal összefüggő bűncselekmények esetében. "Nem tudjuk, hogy a Jobbik mostani törvényjavaslata fényében hogyan éli meg Morvai Krisztina korábbi alkotmánybírósági beadványát" - zárta szavait Gulyás Gergely.

MTI - fidesz.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook