A Jobbik bővítené a közösségellenes magatartások körét

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

jobbik homofóbia

A Jobbik fővárosi képviselőcsoportja a melegfelvonulást is a tiltott, közösségellenes magatartásokat szabályozó rendeletbe foglalná.

Losonczy Pál, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője szerdai, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a főjegyző vonatkozó előterjesztésében számos jelentős dolog kapott helyett, például a vadplakátolás büntetése, a tájékoztató táblák láthatóságának védelme és a házak előtti területek rendben tartása.

Kifogásolta azonban, hogy a rendelettervezetből kimaradtak a valóban veszélyes problémák, a határozati javaslat nem foglalkozik "a szexuális deviancia népszerűsítését szolgáló méltóság menetével". A jobbikos politikus szavai szerint "a homoszexuálisok vonulását" a többségi társadalom ellenzi, elítéli, "az obszcén viselkedést tanúsító vonuláson résztvevők kimerítik a közösségellenes magatartás fogalmát". "Meg kell érteni végre, hogy Magyarország egy konzervatív, keresztény ország, ahol a szexuális deviancia nyilvános propagálása és az emberek ilyen formájú provokálása minden formában elfogadhatatlan" – szögezte Losonczy Pál, hozzátéve, hogy módosító javaslatot nyújtottak be a vonatkozó előterjesztéshez.

A közgyűlés a nap folyamán tartandó ülésén meghatározhatja a Budapesten tiltott, közösségellenes magatartásokat; az önkormányzati rendeletben foglaltak megszegőire ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírságot, illetve százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírságot szabhatnak ki.     Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője arról beszélt, hogy pártja hallani sem akar a dugódíjról, s bírálta egyebek mellett azt, hogy a városvezetés nem foglalkozik kellőképpen a munkahelyteremtéssel, amely a hajléktalankérdésben is megoldás lehet.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook