Jeanette Winterson az öngyilkosságra is gondolt

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

image Winterson

Az írónőben évekkel ezelőtt merült fel a gondolat, hogy véget vet életének egy szakítás után és akkoriban tudott meg részleteket az örökbefogadásáról is.

Winterson nemrég hozta nyilvánosságra kapcsolatát Susie Orbach-al, azt mondja 2007-ben a Deborah Warner színházigazgatóval való szakítás után úgy tűnt számára "két sötét lyuk között" látta önmagát és azt mondta a barátainak öngyilkosnak kellene lennie.

A Guardian-nak adott interjújában azt is elmesélte, akkoriban tudta meg, hogy mielőtt adoptálták fél évig a biológiai anyja nevelte.

Így beszél erről: "Két sötét lyuk között éreztem magam. Az egyik sötét mélység az öngyilkosság volt. A másik az, hogy úgy teszek, mintha minden rendben lenne és anélkül élek tovább, hogy szembenéznék a sötétséggel. Ott kellett lennem abban a lyukban ahol az öngyilkosság valós lehetőségnek tűnt annak érdekében, hogy felülkerekedhessek a kibírhatatlan lelki fájdalmon."

-"Az, hogy megtudtam hónapokig az édesanyám nevelt és szoptatott. Ez letaglózott."

Az írónő legsikeresebb könyvével kapcsolatban, amely a meg is filmesített Oranges are not the only fruit és egy öntudatra ébredő leszbikus tinédzserről szól, azt is elmondta, hogy többen is mondták már neki, ez a könyv erőt adott nekik ahhoz, hogy ne kövessenek el öngyilkosságot.

Winterson azt mondja, mostanában olvasta, hogy a britek 30%-át zavarják a homoszexuális kapcsolatok. Amikor a könyvet írta ez a szám még 60% volt. Aggódik viszont amiatt, hogy fiatal fiúk a "gay" kifejezéssel illetnek mindenkit, aki érzékeny vagy más, mint a többség. Szerinte ez a társadalomban lappangó homofóbiára utal.

Orbach-al való kapcsolatáról azt mondja: -"Szerelmes vagyok és nem érdekel ki tudja. Susie post heteroszexuálisnak vallja magát. Nekem tetszik ez a meghatározás, mert szeretem azt a gondolatot, hogy az emberek szexualitása képlékeny. Példának okáért nem tartom magam leszbikusnak. Túl szeretnék már lenni ezeken a leíró jellegű korlátokon."

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook