Jeanette Winterson írónő támadja a melegellenes bulvárlapokat

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

image Leszbikus

A leszbikus írónő, Jeanette Winterson támadta a leszbikus szót manapság negatív értelemben használó bulvárlapokat. Az Oranges Are Not The Only Fruit szerzője, saját blogjában arra panaszkodott, hogy a bulvárlapok a meleg és leszbikus bűnözők esetében azt sugallják, szexuális irányultságuk szerepet játszott abban, hogy bűnözők lettek.


Winterson azt írja: "Jobban érezném magam, ha a bulvárlapok... nem lennének annyira meleg ellenesek külsejükben, sem és ha nem használnák a "leszbikus" szót negatív jelzőként.
"Arra gondoltam, hogy a sajtóbizottságot össze kellene hívni ebben a kérdésben, mert az utóbbi időben gyűjtöttem a lapokban található szalagcímeket és látom, hogy a "leszbikus" (ez a kedvencük) vagy a "meleg" szót nagyon sokszor használják negatív értelemben. Mintha ez azt jelentené, hogy ha egyszer már ismert valaki szexuális orientációja, akkor az elkövetett bűncselekmény többi részlete (pénzügyi csalás, kiskorúval folytatott szex, betörés) már természetesen ebből következik."

 

Még hozzátette: "Valóban vannak velejéig romlott leszbikusok és velejéig romlott meleg emberek is, de ugyanígy vannak velejéig romlott heteroszexuálisok is, és mi nem használjuk fel valaki szexuális orientációját magyarázatként arra, amit az illető elkövetett."

Winterson kapcsolata Susie Orbach pszicho terapeutával még egészen friss.

Susie-val való kapcsolatát így kommentálta: "Szerelmes vagyok. És nem érdekel, hogy ki tud róla. A legkellemetlenebb azt látni, hogy az újságok leszbikus drámát csinálnak belőle. Szeretnék egy olyan világban élni, ahol a szerelmed neme lesz az, ami az embereket a legkevésbé fogja érdekelni."

Az írónő nemrég adta ki a teremtés történet modernizált változatát. Az Oroszlán, az Egyszarvú és Én című történet a szamár szemszögéből mondja el az eseményeket, aki nehéz küzdelemben nyeri el a jogot, hogy elvigye Máriát Betlehembe.

pinkvanilla.hu 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook