péntek ápr. 26

A nemváltott elítélteknek jár a melltartó és a smink

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
transznemű börtönben transz börtönben

Nagy-Britannia börtöneiben jó dolguk van a transzszexuális elítélteknek: mostantól ugyanis elérhetővé kell tenni számukra a kitömött melltartókat és a sminkeket.

Az ország igazságügyi minisztériuma kiadott egy részletes dokumentumot a börtönök számára, melyben a transzszexuálisok jogait illető irányelveket taglalják. A dokumentum kitér arra, hogy ezeknek az elítélteknek elérhetővé kell tenni olyan ruhadarabokat és kiegészítőket, melyek megfelelnek az új nemüknek: így katalógusból rendelhetnek majd ilyen termékeket.

A börtönőröknek, akik számára eddig a miszter megszólítás volt előírva a rabokkal való érintkezés folyamán, az új elvek szerint a miss vagy a mrs megszólítást kell alkalmazni a transzszexuális rabokkal szemben. Az általános irányelveket tartalmazó szabályozás még márciusban életbe fog lépni.

A dokumentum továbbá tanácsot ad a nemváltott rabok kezelése során felmerülő problematikus kérdésekhez is - többek között a börtönök zuhanyzójának használatához, a börtönök dolgozóit pedig arra biztatja: nyugodtan vegyék fel a kapcsolatot a minisztérium "nemfelismerő irányelvi csapatával", amint kérdésük merül fel a szabályozással kapcsolatban.

A múlt hét folyamán a börtönigazgatóknak megküldött 20 oldalas dokumentumban többek között azt olvashatjuk: "Intézményileg kell biztosítani a magukat transzszexuálisnak tartó rabok számára, akik meg akarják kezdeni a nemváltoztatási folyamatot, hogy az új, választott nemüknek megfelelő életet éljenek." A dokumentum kitér arra is, hogy a raboknak szabad lesz a kívánt nemüknek megfelelő ruhákat hordani, valamint felvenni a megfelelő neveket, és joguk van az ezekkel járó megszólításokhoz is.

Forrás: BombaHír

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook