Nigériában homofób törvény ellen küzdenek

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

nigériaA nigériai LMBT közösség egy törvénytervezet ellen küzd, amely bűncselekménnyé nyílvánítaná bármilyen LMBT eseményen illetve esküvőn történő részvételt.


A képviselőház előtt fiatalok százai gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a törvény ellen mely "tiltaná a házasságot és az ünnepi rendezvényeket azonos neműek számára".

A HRC (Human Rights Committee) segítségével támadják az ország  vallási vezetőit akik azt mondják a szex azonos nemű emberek között Isten ellen való cselekedet és a törvény a társadalmon belüli erkölcstelenségeket hivatott szabályozni.

"Isten végtelen bölcsességével a a szexuális aktust azért tette élvezhetővé, hogy a gyermeknemzés kellemes legyen és nem pusztán hedonista örömök hajszolásának céljából,"-mondta az egyik keresztény vallási vezető.

A törvény az elkövetkező hetekben kerül a parlament elé. A homoszexualitás Nigériában 14 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető jelenleg is.

A törvénytervezet szerint azok az azonos neműek akik házasságot kötnek akár külföldön is és visszatérnek Nigériába, de még azok a külföldiek akiknek azonos nemű házastársuk van és ellátogatnak az országba akár három év börtönbüntetéssel lennének sújthatóak.

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook