hétfő máj. 27

Itália első börtöne transzneműek számára

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
börtönTranszbörtön

Olaszországban a márciusban nyíló börtön lehet az első amely transz elítéltek számára nyitja meg kapuit. A toszkánai Empoli városában álló épületben korábban női rehabilitációs központ volt.

30 elítéltnek fog helyet biztosítani, akik most Firenze külvárosában vannak egy börtönben elkülönített szekcióban. A transzszexuális elítéltek, különösen a male to female-ek gyakran azzal találják szembe magukat, hogy a szükséges kezeléseket el kell halasztaniuk amíg börtönben vannak. Amerikában több eset is volt amikor jogi lépéseket tettek transznők, mert megtagadták tőlük a szőrtelenítő kezeléseket és az államilag finanszírozott műtétek igénybevételét.

A hatóságok ráadásul vonakodnak őket női börtönökben elhelyezni, így gyakran férfi börtönökben vannak elszeparálva. A hatóságok elmondása szerint a kiválasztott épület minden szempontból megfelelő a foglyok számára. Olaszország legismertebb transzaktivistája a volt parlamenti képviselő Vladimir Luxuria és a helyi LMBT szervezetek üdvözölték a hírt. Luxuria elmondta, hogy az ilyen  börtönlakók gyakran transz állapotuk miatt is büntetve vannak a bűnükön kívül és ez méltóságukban sérti őket.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook