péntek ápr. 26

Transzszexuális történetek 2. Jack és Alyssa

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
transzszexuális házaspár TS pár

Jack Bowser és Alyssa Kreider sokkal jobban megérti az ellenkező nemet, mint a legtöbb ember hinné. A 45 éves Jack eredetileg nőnek, a 37 éves Alyssa pedig férfinak született.


Javában zajlott átalakulásuk, amikor találkoztak, mindketten már elindultak a fizikai és pszichológiai átalakulás útján. Hormonokat szedtek és átsegítették egymást a nemi átalakító műtétekkel járó megpróbáltatásokon. Idén ősszel tervezik, hogy összeházasodnak, s ezt valóban meg is tehetik, hiszen immár egy férfiről és egy nőről van szó.

Mindketten azt kívánják, hogy bárcsak hamarabb nekimentek volna a nemváltoztató műtétnek, de Jack, elmondása szerint, nem adja fel, hogy egy nap még gyermeke lehessen.

"Nekünk, transzneműeknek, nagy boldogságot jelent, amikor megérjük, hogy végre megtehetjük ezt, de a körülöttünk lévő embereknek nem könnyű," - mondta Jack. "Nem könnyű megérteniük. Soha nem történt velük olyan, hogy egy reggel felébredtek és azt mondták, "Rossz testbe születtem." Nem tudják elképzelni sem, milyen szörnyű így élni."

Alyssa elsírta magát Ephrata-i otthonuk nappalijában, amikor a családjaikra terelődött a szó. "Fáj, hogy ezeken a dolgokon keresztül kellett menniük."

Ugyanaz az ember

Jack átalakulását nehezen dolgozta fel 17 éves fia, aki azt kérte, hogy az újságok ne közöljék le a nevét. "Azt mondta, hogy elvettem tőle az édesanyját, és bizonyos értelemben igaza is volt," - mondta Jack. "Én még mindig ugyanaz az ember vagyok, aki annak idején életet adott neki. Én még mindig az az ember vagyok, aki mindig mellette lesz és mindig szeretni fogja, bármi történjen is és mindig az édesanyja leszek. Ő az az ember, aki mindig "Anyának" hívhat engem.

"A fiam és köztem nagyon szoros érzelmi kötelék van. Sok dolgon keresztülmentünk együtt és ez nagyon jó dolog," - mondta Jack. "Néha még mindig nehezen dolgozza fel."

Jack, aki Bedford megyéből származik, eltávolodott a szüleitől. Telefonos megkeresésünkre Jack apja csak ennyit válaszolt, - "Nem kívánok nyilatkozni erről a dologról." Jack és a szülei nem beszélnek egymással.

Az East Hempfieldben lakó Bev Bauer, aki ugyanannak az egyháznak a tagja, ahova Jack és Alyssa is járnak, lett Jack fogadott édesanyja, és Jack őt hívja Mamának. Együtt járnak a Lancaster külvárosában, Mountville-ben található Vision of Hope Metropolitan Egyházközösségbe.

Jack újította fel Bauer házát, Bev pedig könnyű ebédet készít Jack-nek és segít a találkozók megszervezésében. "Olyan, mintha örökbe fogadtam volna Jack-et, hiszen nagyszerű ember," - mondta Bev. "Büszke vagyok rá, hogy ő a fiam és valóban a fiamnak érzem őt. A család nem csak vérségi kapcsolatokból állhat."

"A fogadott család nagyon fontos szerepet játszik a transznemű emberek életében, hiszen nagyon sok szülő megtagadja transznemű gyermekét" - mondta Jack.

Bauer-nek, elmondása szerint, nem okoz nehézséget, hogy elfogadja az embereket. "Hihetetlenül nehezen tudom megérteni azt a szülőt, aki képes arra, hogy megtagadja a saját gyermekét csak azért, mert az meleg vagy transznemű. Miért nem akarja minden szülő a legjobbat  saját gyermekének? Már akkor ismertem Jack-et, amikor még Pam volt és tudom, hogy nem az a lét volt a legjobb ennek a gyermeknek. Pam egy boldogtalan ember volt."

Biztos vagy benne?

Alyssát családja végig támogatta az átalakulás alatt.

"Alyssa mindig is nőies volt, már kisgyerekként."  - meséli az édesanyja, Sue Kreider West Donegal-ból. "Az egyetlen dolog, ami engem aggasztott, hogy azt szerettem volna, ha 100 %-ig biztos lenne a döntésében. Egyre csak azt kérdezgettem tőle "Biztos vagy benne?" "Biztos vagy benne?" "Biztos vagy benne?" a műtéttel kapcsolatban," - mesélte Sue.

Közvetlenül az operáció előtt Alyssa arca felragyogott és így szólt édesanyjához, "Anya, egész életemben erre a pillanatra vártam," - emlékezett vissz Sue Kreider.

Alyssa most sokkal boldogabb. "Megmondom mi a lecsodálatosabb változás benne" - mondta Sue. "Az, hogy végre megtalálta önmagát."

Még Alyssa nagymamája is elfogadta a helyzetet, ahogyan Sue Kreider fogalmaz. "Az édesanyám, aki 80 éves, volt az egyik első ember, akinek Alyssa beszélt a szándékáról."

Sokkal nehezebb volt Alyssa édesapjának, aki legelőször úgy reagált, hogy önmagát hibáztatta, hogy mit csinált rosszul. Aztán amikor Alyssa karácsonyra haza szeretett volna látogatni, az apja keményen elutasító volt "Az én házamba be nem teszi a lábát." "Sok éjszakába nyúló beszélgetés következett ezek után." - meséli Alyssa édesanyja.

"Szereted ezt a gyermeket? Akartad ezt a gyermeket? Ő mindkettőnk része."

Alyssa elmondása szerint az édesapja aggódott, hogy Alyssa hibát követ el és veszélynek teszi ki magát a műtéttel.

Az egész család nőként tekint Alyssa-ra. Sue Kreuder szerint: "Ez soha nem volt kérdés nálunk. A legkevésbé az érdekel, hogy mit gondolnak az emberek...Csak azt szeretném ha a gyermekeim boldogok lennének. Ha ez kell hozzá, akkor megteszem."

Egymást tanítjuk

Jack és Alyssa lelki társak Sue Kreider szerint. "Jack úgy bánik Alyssa-val, mint egy királynővel, nagyon kedves vele."

2007 őszén találkoztak a gyülekezetben. Együtt változtattak nevet 2008 márciusában. 2008. októberében Alyssa összeköltözött Jack-kel, a fiával, négy madarával, három kutyájával és macskájával. Jack nyugdíjas, Alyssa a kiskereskedelemben dolgozó menedzser.

Éppen azért, mert Jack valaha nő volt és Alyssa valaha férfi volt, tudnak egymásnak abban segíteni, hogy hogyan lehet nőiesebben, illetve férfiasabban kinézni.

"Néha Jack bizonyos módon mozog vagy tesz egy bizonyos gesztust" - mondta Alyssa. Ilyenkor ő emlékezteti Jack-et. "Tudod, drágám, a legtöbb fickó nem csinál ilyet." Jack egyáltalán nem akar semmiben sem nőies lenni.

Jack arról próbálja meggyőzni őt, hogy éjjel női ruhában az utcán járkálni nagyon veszélyes lehet. "Állandóan próbálom okítani őt. "Óvatosabbnak kell lenned ha éjjel kint jársz az utcán és hasonló dolgok" - mondta Jack. "Ő nem akar ilyen dolgokkal foglalkozni, pedig igenis szükséges."

A saját hormonháztartásoddal homlokegyenest ellenkező hormok szedése néha nagy káoszt okoz. "Ez egy nagyon érdekes dolog nekünk. Sokkal több erő van bennem, mint annak idején, ő pedig kevesebbet tud tenni (fizikailag), és ez sokszor bosszantja őt" - mondta Jack. "Alyssa sokkal érzelmesebb, viszont kevesebb erő és kitartás van benne."

Mindkettőjüknek voltak súlyproblémái és depressziós időszakai még az átalakulás előtt.

"Abban a pillanatban, amikor elkezdtem az átalakulást, megszüntek a bulémiás gondolataim. Elfogadtam a testemet, a menstruáció tényét" - mesélte Jack. "Ez így van rendjén."

Mióta csak beszélni tud, mindig azt hangoztatta, hogy ő fiú. "Mindig azt mondták nekem, hogy ez nem igaz. Mióta csak járni tudok, minden a fiú sztereotípiák körül forgott. Mindig fiús játékokat akartam, kint sportoltam a jó levegőn vagy csak Apuval ügyködtünk. Mindig fiú ruhákat akartam hordani, öltönyt, ilyesmit."

Jack édesanyja megpróbálta rávenni őt, hogy úgy üljön, úgy járjon, mint egy lány. "Mindenki egy kis vadócnak tartott. Mindig a nevelőnőm volt az, aki végül mégis csak cowboy csizmát és focilabdát vett nekem." - mesélte Jack.

Amikor Jack kollégista lett és megismerkedett egy leszbikussal, úgy gondolta, hogy ő is az. Évekkel később, egyszer a tv-ben meglátott egy transznemű szereplőt. Odafordultam a barátnőmhöz és így szóltam, "Ó, Istenem, ez az. Ez vagyok én."

Alyssa visszaemlékszik, ahogyan kisgyerekként édesanyja ruháit és ékszereit próbálgatta, amikor csak tudta. Egyszer nőnek öltözött a Halloween party-n, ahol valaki odament hozzá, "Van néhány barátom, akikkel találkoznod kellene."

Mióta találkoztak, mindketten átalakulóban vannak. Jack-et nagyon fellelkesítette, hogy arcszőrzete van és félmeztelenül járkálhat, Alyssa pedig tizenéves bakfisnak érzi magát, hogy mellei vannak.

"Bizonyos mértékig még mindig szoknom kell az új, megváltozott testemet. De ez nagyon jó érzés...olyan természetes, - mondta Alyssa, s Jack-kel együtt fejezik be a mondatot.

"Ugyanolyanok vagyunk, mint bármelyik más ember. Csak egyszerűen rossz testbe születtünk." - magyarázza Jack. "De mi sokkal megértőbbek vagyunk az emberek felé."

Amikor találkoztak, Jack egyáltalán nem volt nyitott a randevúzásra. "Bizonyos okok miatt egyáltalán nem akartam randizni bárkivel is, mert először nekem kellett rájönnöm, hogy milyen módon jó számomra a szex" - mesélte Jack. "Nem akartam, hogy egy másik ember határozza meg ki is vagyok és milyen legyen számomra a szex."

A fizikai rész nem a legfontosabb dolog egy kapcsolatban, Alyssa szerint. "Én őt, mint embert szeretem." "Ugyanabba a gyülekezetbe jártunk. Ugyanazokat a morális értékeket valljuk. Szeretünk segíteni az embereknek. Mindketten őszinte emberek vagyunk. Törődünk az emberekkel, érzékenyek vagyunk a problémáik iránt. Lélekben és érzelmileg kapcsolódunk egymáshoz. Biztos vagyok benne, hogy a transznemű lét közelebb hozott bennünket egymáshoz."

Alyssa elmondása szerint egyikőjük sem transznemű emberrel akart randizni.

"Én egy igazi férfival akartam lenni," - mondta Alyssa. "S az, hogy mi van a lába között, annak ehhez semmi köze."

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook