A Chicks on Speed újra Magyarországon

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Ajánló

chicks on speed Chicks on speed

Az Europe Mania popzenei és színházi fesztivál Pécsett zajlik május 6. és 9. között, az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként. A Europe Mania zenei kínálata komoly hangsúlyt helyez a hazájukban már ismert, de a nemzetközi porondon most bemutatkozó ígéretes tehetségekre. Olyan izgalmas együttesek lépnek színpadra, mint a német Chicks on Speed.


A Chicks on Speed Európa egyik legkülönlegesebb zenekara. Egyediségük egy igazi úttörö szereppel párosul a zenei és “performance” terén, jellemző még rájuk a személytelenség és egyhanguság teljes hiánya. A Chicks on Speed női elektropop zenekar, 1997-ben állt össze a münchen-i szépművészeti akadémián. Eredetileg egy művészcsoportnak indultak és a “punk” által ihletett önmegvalósító performance-okat, montázs grafikákat, “házikészítésű” divattermékeket terveztek és kiviteleztek olcsó, újrafelhasznált anyagokból.

A performance-okban egyre nagyobb szerepet kapott a zene, így szép lassan zenekarrá alakultak, a kiadók pedig meglátták a bennük rejlő lehetőséget, az első albumra nem is kellett sokat várni. Az erős vizualitást és meglepő zeneiséget ötvöző CoS tagjai, amellett, hogy azóta számos kis- és nagylemezt megjelentettek már, képzőművészként is aktív alkotók maradtak. Hazánkban először a Pride Island Europa fesztiválon léptek fel 2007-ben.


Chicks on Speed - Girl Monster

Ha szeretnél többet megtudni a Chicks on Speed-ről és belehallgatnál zenéjükbe, keresd fel a weboldalukat a www.chicksonspeed.com -ot, vagy MySpace oldalukat a http://www.myspace.com/chicksonspeed-t.

pinkvanilla.hu

Chicks on Speed (Németország) Nagyszínpad
Május 07. / 19:15 - 20:15

Interjú Lakatos Márkkal

Május 7-én 19.15-től játszik a Chicks on Speed az Europe Mánia fezstiválon. Lakatos Márk stylist, aki kortárs színházi előadásoknak is tervez jelemezeket, valamint a velvet.hu oldalon ír blogot, a német banda legnagyobb magyar rajongója. Róluk kérdeztük, és meghívtuk Márkot a fesztiválra, hogy töltsön egy órát kedvenceivel.

- Miért szereted ezt a zenekart?

Ez egy régi nagy szerelem még, ha csak plátói lehet is. Sok évvel ezelőtt a We don't play guitars című elmebajos videoklip kerített a hatásuk alá, azóta is függő vagyok. Miért? Mert elképesztő, mert anti-divat, mert borzasztóan cool, de közben őrülten vicces. Lovebite rocks!!!!!

- Vannak azért más programterveid is a fesztiválra?

Quimby és Le corps mince de Francoise  rocks!!!

- Ha te lennél a stylistjuk mit változtatnál rajtuk?

Jegyezzük meg a neveket: Max Kibardin, Ari Fish, Peggy Noland, Kathi Glas. Full respect!!!! Ez úgy jó, ahogy van. Tessék megnézni a kollekciókat.

- Ha lehetne velük egy estéd, mivel töltenéd?

Amikor múltkor meghívtuk őket Budapestre a Műjégpályára (!) a wishlist-jük fergeteges volt. Például meghatározott évjáratú varrógépeket kértek a színpadra és egy sor hasonló dolgot pezsgő és egyéb kíséretében. Hát szerintem ezekkel az eszközökkel lehetne egy jó bulit csapni. Vagy Berlinben a KitKat-ben egy komolyabb rendezvényt is el tudnék képzelni.

Forrás: Európa Mánia

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook