Zenei ajánló - Celine Dion koncert kiadványok

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

celine dionCeline Dion

A CELINE: THROUGH THE EYES OF THE WORLD, az Amerikában mozifilmként is vetített zenés dokumentumfilm új, 3 órás DVD változata és a TAKING CHANCES WORLD TOUR: THE CONCERT, az új élő koncert DVD+CD május 3-tól a boltokban!


celine dionA Celine: Through the Eyes of the World, az Amerikában és további 5 országban idén mozikban is bemutatott zenés dokumentumfilm 3 órásra bővített változata DVD-n, valamint a Taking Chances World Tour: The Concert, Celine Dion rekordokat döntő világkörüli turnéját megörökítő két féle (Bostonban és Montreálban rögzített) koncert DVD+CD kiadvány 2010. május 3-án lát napvilágot világszerte. A Celine: Through the Eyes of the World zenés dokumentumfilm Bluray lemezen is megjelenik május 17-én, de ugyanekkor elérhetővé válik egy limitált, 2 DVD-s Deluxe változat is (a Celine: Through the Eyes of the World és a Taking Chances World Tour: The Concert DVD-kkel) a legnagyobb rajongók számára, mely 52 oldalas, turnéfotókkal teli füzetet és ajándék képeslapokat is tartalmaz majd.

A kanadai szupersztár 2008-2009-es, a szólóművészek között minden idők második legnagyobb bevételét hozó világkörüli Taking Chances turnéja alatt forgatott zenés dokumentumfilm, a Celine: Through the Eyes of the World betekintést enged minden idők legsikeresebb énekesnőjének mindennapi életébe - mind a színpadon, mind a színpadon kívül.

Stéphane Laporte rendező és csapata példátlan lehetőséget kapott az elmúlt évtized egyik legsikeresebb koncertfellépője melett, hogy végigkövessék őt 5 kontinens 25 országának 93 városában több mint 3 millió nézőt vonzó turnéján, melyre 9 hosszú év után kerülhetett újra sor.

“Ez egy csodálatos turné volt, de sokkal többet láthatunk ebben a filmben, mint egy egyszerű koncertanyagban.” – mondta Celine. “Megengedtem, hogy mindenhová kövessenek engem a kamerák. Telis tele van gyönyörű illetve nehéz pillanatokkal, és nagyon személyes… Minden bizonnyal ez a legbensőségesebb utazás, melyet valaha is megosztottam a rajongóimmal.”

Jamie King koreográfus/rendező segítségével (aki az elmúlt évtizedben olyan előadók turnéinak rendezője is volt, mint Madonna, Christina Aguilera és Britney Spears), Celine Dion egy 2 órás, csúcstechnológiát felvonultató, multimédiás koncertshowt hívott életre monumentális világkörüli Taking Chances turnéján, mely karrierje tizenegyedik nagy koncertkörútja volt. A Taking Chances World Tour: The Concert élő DVD+CD ezt a két órás show-t örökíti meg a turné bostoni állomásáról egy teljesértékű koncert CD-vel kiegészítve (míg a La Tournée Mondiale Taking Chances: Le Spectacle című kiadvány Celine hazai, Montrealban rögzített teljes francia showját tartalmazza videó és audio formátumban). Celine 2008 februárja és 2009 februárja között futó, francia és angol nyelvű dalokat is felvonultató Taking Chances turnéja világszerte részvételi és jegybevételi rekordokat döntött.

celine dion

A nemzetközi sajtóban számos pozitív kritika jelent már meg a Celine: Through the Eyes of the World film kapcsán, ezekből idézünk:

A Celine: Through the Eyes of the World film „...több, mint előző turnéjának koncertfelvétele, színpadon kívüli életéről is tartalmaz ritka pillanatokat a rajongók számára. A dokumentumfilm Diont komédiásként, odaadó anyaként, hű feleségként, izgatott turistaként és ragaszkodó gyermekként is ábrázolja. A kamerák bensőséges és örömteli pillanokat is megörökítettek.” – MSNBC
„... akár johannesburgi követőivel mulatozik, akár a francia Becsület Rend kitüntetését veszi át Párizsban vagy tömegeket kápráztat el és fiatal beteg gyermekeket csempész be a színfalak mögé, Celine a jóság és nagyság mintaképeként szolgál...ez Celine elsöprő ereje.” – USA Today
„Celine generációjának James Brownja – a legkeményebben dolgozó nő a szórakoztatóiparban.” – Globe&Mail
„A film remekül sikerült, mert Celine-t, a hétköznapi embert és Celine-t, az előadót is egyaránt megmutatja.” - Boston Herald
„... le leszel nyűgözve attól, hogy ennek a szupersztárnak a karierrje továbbra is szárnyal, mégis mindent elkövet annak érdekében, hogy két lábbal álljon a földön.” – The Toronto Star
„A Celine: Through the Eyes of the World-öt látni kell...Dion célja az volt, hogy emberi, valódi és hiteles maradjon. Küldetés teljesítve.” – Le Journal de Montreal
„A színfalak mögötti történéseket is bemutatja, amit egy átlagos koncertlátogató sosem láthatna egyébként... Lenyűgöző.” – The Sunday Telegraph
„Egy ritkán látott oldaláról ismerhetjük meg Celine-t.” – La Presse
„Neked jut a legjobb hely a színpadnál...” - Chicago Tribune

Világszerte több mint 200 millió eladott albummal a háta mögött Celine Dion a világ egyik legelismertebb, legsikeresebb és széles körben tisztelt előadója a poptörténelemnek. Lenyűgöző karrierje során Celine-t már több mint 1000 díjjal jutalmazták. Ötszörös Grammy-díj nyertes (köztük Az Év Albuma és A Legjobb Pop Album a “Falling Into You”-ért 1996-ban és az Év Felvétele és a Legjobb Női Pop Előadás a “My Heart Will Go On”-ért). Felvételei két Oscar-díjat is nyertek 1992-ben (a Peabo Brysonnal előadott “Szépség és a Szörnyeteg” című rajzfilm főcímdaláért), illetve 1998-ban (a “Titanic”-ban elhangzott “My Heart Will Go On” című betétdalért). Ezen felül hétszer díjazták az American Music Awardson, 20 alkalommal a kanadai Juno Awardson, és elképesztően sok, 40 alkalommal a quebeci Felix Awardson. 2004-ben Celine megkapta a Gyémánt-díjat a World Music Awardson, mellyel minden idők legsikeresebb női előadójaként ismerték el. Legutóbb, 2007-ben a Legend Awarddal jutalmazták a World Music Awardson, mellyel globális sikerét és a zeneiparhoz való kiemelkedő közreműködését ismerték el.

celine dion

Celine Dion legutóbb, 2008-ban megjelent My Love Essential Collection című, teljes angol nyelvű karrierjét összegző válogatásalbuma, valamint 2007-ben megjelent legutóbbi, Taking Chances című stúdióalbuma Magyarországon is aranylemez lett.

Celine: Through the Eyes of the World dokumentumfilm trailer

All By Myself (live) – a Celine: Through the Eyes of the World filmből vett részletekkel

Rendelés - Celine Dion koncert kiadványok

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook