Tévhitek a biszexuális nőkkel kapcsolatban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Életmód

izland biszexuális

A biszexuális nőket gyakran nagyon félreértik mind a meleg mind a heteroszexuális közösség tagjai. Amíg az LMBT közösséget összességében egyre inkább elfogadják addig a biszexuális kifejezés nagyon stigmatizált és zavarba jönnek tőle az emberek, melegek és heterok egyaránt.


Az alábbi félreértések széles körben elterjedtek, de nyilvánvalóan nem állják meg a helyüket.

A biszexuális nők valójában nem is azok, hanem leszbikusok, akik próbálnak heteronak látszani.

Rengetegen a biszexuális nők közül próbáltak teljesen leszbikus vagy heteroszexuális életet élni mielőtt teljesen el tudták volna fogadni magukat igazán őszintén biszexuálisnak. Tény, hogy sok biszexuális nő csak nagyon lassan ismeri fel illetve el önnön szexualitását és szívesebben tartozna akár ide, akár oda, hogy ezzel elkerülje azt a sok negatív sztereotípiát, amely a biszexuális életstílust övezi.

Vannak, akik mielőtt előbújnának leszbikusként, biszexuálisnak határozzák meg magukat, talán mert bizonytalanok, vagy úgy érzik az elfogadottabb. De nyilvánvalóan nem mindig ez a helyzet. Fordítva pedig vannak, akik leszbikusként bújnak elő és később jönnek rá, hogy a biszexualitást sokkal inkább magukénak tudják érezni, mint identitást.

A házas biszexuális nők gyakran szembesülnek nyílt kétellyel mások részéről azt illetően, hogy vonzódnak-e egyáltalán a férjükhöz vagy, hogy csak azért mentek férjhez, hogy beilleszkedjenek a társadalomba. Érdekes, de sokan azt mondják, sokkal jobban vonzzák őket a nők, mint a férfiak, mégis állítják soha nem tettek volna ilyet azért, hogy "beilleszkedjenek".

A biszexuális nők, nem is azok, csak a barátjukat izgatják ezzel.

Akad olyan egyébként heteroszexuális nő, aki sokkal inkább műsorként rendezi a biszexualitását és nem romantikus életstílus nála, amihez szíve űzi, hajtja. Sajnos, a leszbikusság pornográf erotikus ábrázoláshoz való kötődésének köszönhetően a köztudatban uralkodik egy téves elképzelés arról, hogy hetero nők biszexualitást színlelnek a férfiak figyelmének felkeltésére.

Ezzel együtt, ezek a nők nem alkotják a biszexuális közösség többségét, sőt viselkedésüket a valóban biszexuális nők többsége rosszallóan nézi. Mindenféle orientációjú emberek tettetnek néha más beállítottságot, mint amilyenek valójában, de ez nem veszi el annak az orientációnak a létjogosultságát. Vannak nők, akik azért csókolóznak egy másik nővel, hogy felhívják magukra a figyelmet, de sokkal többen teszik azt, azért mert szerelmesek.

A biszexuális nők fűvel-fával lefekszenek és szexmániások. Bárkivel hajlandóak ágyba bújni.

Az egyik legmegalázóbb sztereotípia valószínűleg a pop-kultúrából ered. Mivel a feltűnésre hajtó, ál biszexuális lányok kerülnek a heteroszexuális társadalom elé látható módon emiatt alakulhatott ki ez a negatív tévképzet a társadalomban a biszexuális nőkkel kapcsolatban.

Igen, vannak biszexuális nők, akik nagyon "nyitottak" szexuálisan, de egyáltalán nem szükségszerűen csapodárabbak a biszex nők, mint a heterok vagy a leszbikusok. Ők is ugyanolyan válogatósak és monogámok lehetnek, mint bárki más.

A biszexuális nők szexuálisan bizonytalanok.

A heterok és a leszbikusok is hajlamosak azt hinni, hogy a biszexuálisok egészen egyszerűen nem tudják eldönteni férfi vagy nő kell nekik. Pedig valójában ezek az emberek vannak összezavarodva. A biszexuálisok nagyon is jól tudják, mit szeretnek: a férfiakat és a nőket is!

A biszexuális nőknek "mindkettő" kell, hogy teljesen elégedettek legyenek.

Egy heteroszexuális nőnek is tetszhetnek a latin típusú férfiak és a kicsi szőke férfiak, de ettől még nem kell mindkettő a boldogságukhoz. Egy leszbikusnak tetszhetnek a nőies és a fiús lányok is, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindkettő kell a boldogságához. Ugyanígy nem minden biszexuális nőnek van szüksége mindkét nembeli partnerre, hogy szexuálisan vagy érzelmileg elégedett legyen.

Vannak, akik szeretnek mindkét nembeli szeretőt tartani, mások azt mondják mindez érzelmi illetve szexuális szükséglet, de sokan vannak, akik hosszú távú monogám kapcsolatban élnek egy partnerrel. Azokat, akik férfival élnek gyakran egyszerűen azért heteroszexuálisnak gondolják, mert olyan jól beolvadnak - gyakran szándékaik ellenére - a heteroszexuális kultúrába.

A világ lassan elfogadja a meleg, leszbikus és transznemű párokat és ugyanígy kellene tennie a biszexuálisokkal is. A meleg és heteroszexuális közösségek összes tévhite és félreértése ellenére a biszexuális nők a társadalom megbízható és elismerésreméltó tagjai. A biszexualitás létezik, őszinte és általában monogám.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook