Két Oscar a Harvey Milk életéről szóló filmnek

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

oscarSean Penn Harvey Milk megformálásáért megkapta a legjobb színésznek járó díjat és a forgatókönyv is diadalmaskodott.


Mindketten arra kérték beszédjükben a meleg házasság ellenzőit, hogy változtassanak álláspontjukon.

Dustin Lance BlackA legjobb eredeti forgatókönyv díjat átvevő Dustin Lance Black megszólította a ceremóniát néző "meleg és leszbikus gyerekeket":- Nem számít mit mondanak mások, Isten szeret benneteket.. és ígérem, hamarosan egyenlő jogaitok lesznek nagyszerű nemzetünk tagjaiként." Black elmondta Milk története megmentette az életét, elmesélte milyen konzervatív mormon családban nőtt fel mielőtt Kaliforniába költözött. -"Amikor hallottam Milk történetét és ez reményt adott. Annak reményét, hogy élhetem az életem és egy napon nem kell majd titkolnom ki is vagyok valójában és még szerelmes is lehetek sőt egy nap majd talán házasságot is köthetek."-szavait nagy taps követte.

Sean Penn beszédében Obamát is arra kérte vizsgálja felül meleg házasság ellenes álláspontját mivel mindez nem emberi luxus kérdése hanem emberi szükséglet melyet nem szabad gátolni. Említette azokat is akik a Kodak Theatre előtt tüntettek a meleg házasság ellen.-"Mindannyian láthattuk a gyűlöletet odakint amikor megérkeztünk. Azt hiszem itt az ideje annak, hogy akik a tiltásra szavaztak elgondolkozzanak és végre szégyeljék el magukat. Mert szégyenkezni fognak mikor az unokájuk szemébe néznek ha még mindig ilyen dolgokat támogatnak. Egyenlő jogokat kell biztosítani minden ember számára."

A Vicky Cristina Barcelonában nyújtott alakításáért Penelope Cruz kapta a legjobb női mellékszereplő díjat és a meleg ikon Heath Ledger is megkapta poszthumusz oscar-ját legjobb férfi mellékszereplőként. Ő a második az Oscar történetében, aki halála után kapta meg a díjat.

Sean Penn beszéde:

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook