Parádés hétvége

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

szivarvany zaszloJúlius első hétvégéjén folytatódott a meleg fesztiválok sora Európában. London és Bécs utcáin is óriási tömeg gyűlt össze.


A becslések szerint százezres tömeg vett részt idén Bécsben a 14. meleg büszkeség parádén. Szomszédainknál valóban parádé a parádé és a felvonulók közül sokan latexben és bőrben ünnepeltek az osztrák főváros körútjain a színpompás kamionokon és azok körül.

Melegjogi csoportok igyekeztek kihasználni az alkalmat, hogy újra hangot adjanak a kérésnek miszerint szeretnék ha a melegek és a leszbikusok megkapnák a jogot a házasságkötésre.


London Pride - 2009

 

A London Pride méretei még figyelemreméltóbbak, tegnap minden eddigi rekordot megdöntve több mint egymillióan voltak a város központjában a felvonulás idején. A miniszterelnök felesége Sarah Brown is csatlakozott a színpompás menethez ezzel is kifejezésre juttatva támogatását. A miniszterelnök maga pedig esélyegyenlőségi kampányszervezőket fogadott a Downing Streeten. Azt mondta: -"Ez a kormány elkötelezte magát amellett, hogy mellettetek álljon az egyenlőségért folytatott harcban és egy nagyon egyszerű elv vezet minket az LMBT jogokkal kapcsolatban: nem lehet törvénybe iktatni a szerelmet."

A parádé útvonala átívelt a városon és egy óriási koncertbe torkollott a Trafalgar Square-en ahol Heather Small (M People) is fellépett nyíltan meleg TVsek valamint a meleg komikus Stephen K Amos társaságában. A Priscilla: Queen os the Desert musical szereplői élő produkciót mutattak be.


pinkvanilla.hu

 

Képek a Regenbogen Parade 2009-ről

Képek a London Pride 2009-ről

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook