This Human World: Emberi Jogok Filmfesztiválja Bécsben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

filmfesztivál Human World

Az ENSZ által elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát 60 éve fogadták el december 10-én és 1950 óta ezt a napot minden évben az emberi jogok napjaként ünneplik. Idén ebből az alkalomból Bécsben zajlik Ausztria első Nemzetközi Emberi Jogi Fesztiválja a This Human World.  Több mint százhúsz játék-, dokumentum és rövidfilmet mutatnak be december elején.


A december 3-án kezdődő tíznapos fesztivál programja öt szekciót ölel fel, központi témája pedig a változások éve, 1989.  A fesztiválon bemutatott, a világ legkülönbözőbb pontjairól származó alkotások egyaránt foglalkoznak Burmával és Iránnal, a női körülmetéléssel és az emberkereskedelemmel, a melegek és leszbikusok jogaival, Tibettel, az ujgurok függetlenségi harcával vagy Ausztria szomszédainak emberjogi problémáival.


This Human World Filmfesztivál- Trailer

A This Human World nemcsak egyfajta felsorolása az emberi jogok sárba tiprásának a világ legkülönbözőbb pontjain, hanem pozitív, reménykeltő változásokról szóló alkotásokat is bemutat. Célja, hogy kísérőrendezvényei – előadások, pódiumbeszélgetések - révén új utakat és lehetőségeket tárjon fel és járjon körbe.

Részletes info: www.thishumanworld.com

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook