Queer Kiadó: Ne légy láthatatlan!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

Queer kiadó queer kiadó

A Queer Kiadó „Ne légy láthatatlan!” irodalmi- és grafikai pályázatának célja, hogy előmozdítsa a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösségek kulturális tevékenységét, és megfelelő‘ kereteket biztosítson ilyen tematikájú művészeti munkák megjelentetésére.

A kiadó szellemiségének lényege a tolerancia, a kreativitás és a nyitottság. Hiszik, hogy a „másság” legalább annyiban „azonosság”, és tudják, hogy a nyílt kommunikációs terekben indulhat meg igazi társadalmi párbeszéd.

A pályázatra olyan pályamunkákat várnak április 20.-ig, melyek egyéni megközelítésükkel hozzájárulnak egy sokoldalú látásmód megteremtéséhez a tolerancia jegyében.

Prózapályázat

A prózapályázatra egy alkotó maximum három novellával pályázhat melyek terjedelme maximum 10 000 leütés lehet. A műveket Word formátumban kell a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. elektronikus levélcímre elküldeni.

A pályaművek előtt minden esetben fel kell tüntetni a szerző nevét (esetlegesen írói álnevét) és e-mail címét.

A beérkezett pályamunkákra visszaigazoló e-mailt küldenek.

Kérésre az eredményhirdetés után rövid értékelő‘ véleményt is adnak.

Díjazás: A kiválasztott novellák megjelenési lehető‘séget kapnak egy prózaantológiában, amely az eredményhirdetés után egy hónapon belül kiadásra kerül. Az első‘ három helyezett és a különdíjas számára külön felolvasóestet biztosítanak. Az első‘ három helyezett ajándékpéldányt kap.

Grafikai pályázat

A grafikai pályázatra olyan fekete-fehér grafikai alkotásokat várnak, melyek egyedi és kreatív formában reflektálnak a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű témára.

Maximum három alkotással lehet pályázni. A képek esetén kérik a minél nagyobb felbontást, valamint a fájlnévben és a levélben egyaránt feltüntetni a kép(ek) címét.

Díjazás: A nyertes grafikai alkotás adja a prózaantológia borítóját, ezáltal reprezentálja a kötetet. A nyertes ajándékpéldányt kap. A további kiváló munkákból belső illusztrációt állítanak össze. A legjobb képekbő‘l a könyvbemutatón kiállítást rendeznek.

Eredményhirdetés május 7-én, az eredményrő‘l e-mailben értesítik a résztvevő‘ket.  A nyertes pályamunka címe és szerzője a www.queerkiado.hu honlapon olvasható lesz.

Queer Kiadó

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook