Melegek a Szigeten ismét!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

meleg szigetsziget fesztivál

Hat magyar melegszervezet összefogott, hogy a Civil Faluban augusztus 10-től 14-ig, szerdától vasárnapig láthatóságot biztosítsanak a magyar leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) embereknek mind a közösséghez, mind a heteroszexuálisokhoz, hazaiakhoz és külföldiekhez egyaránt szólva.

10-én, szerdán a budapesti melegfelvonulást és -fesztivált, a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) és az Atlasz Sportegyesület mutatkozik be. Lesz Európa-totó, mi szerint a vállalkozó játékosoknak ajándékokért cserében el kell találniuk, mely országokban létezik már melegházasság. Emellett tesztelheted „gay-dar”-odat, vagyis tippelned kell, mely híresség LMBT, és ki nem. És természetesen megválaszolunk minden kérdést a felvonulással kapcsolatban, annak szükségességéről és társadalmi egyenlőségteremtő szerepét hangsúlyozva.


Fotó: budapestpride.hu

11-én, csütörtökön a Labrisz Leszbikus Egyesület mutatkozik be. A  látogatók megismerkedhetnek a Budapesti Leszbikus Filmbizottság filmjeivel, a Melegség és megismerés programból kaphatnak ízelítőt és „leszbikus élőkönyveket” is lehet majd kölcsönözni,  akik felvilágosítanak a leszbikusok helyzetéről.

12-én, pénteken a Vállald Magad Egyesület mutatkozik be és ismét lehetőség nyílik a Budapest Pride szervezőivel beszélgetni a felvonulással kapcsolatban.

A szombat , augusztus 13-a, a Háttér Társaságé: hazánk melegjog- és lelkisegély-szolgálata interaktív műhelybeszélhetésekkel várja az arra járó fesztiválozókat. Létezik-e különbség meleg és heteroszexuális párkapcsolatok között? Mi a helyzet a gyermekvállalással? Milyen lelki folyamatok állnak a coming-out mögött? Mi lehet a homofóbia hátterében és pszichésen egészségesebbé tesz-e az elfogadás? Ezeket a kérdéseket járják körbe. Figyelem! Céluk a tabuk nélküli beszélgetés!

Vasárnap a Szimpozion Egyesület videoblogjának részeit lehet megtekinteni, meleg és HIV/AIDS-totót tölthetnek ki az érdeklődők. Lesz plakáttervezés, melynek célja a melegek társadalmi helyzetének vizuális megjelenítése. Kerekasztal-beszélgetésen is részt lehet venni – az Önkéntesség Európai Évével összhangban – Meleg és nem meleg önkéntesek a hazai melegmozgalomban címmel.

Legyen színesebb a melegektől a 2011-es Sziget is!

Napi bontás:
Aug. 10., szerda: Atlasz, Budapest Pride (SZMA)
Aug. 11., csütörtök: Labrisz
Aug. 12., péntek: Budapest Pride (SZMA), Vállald Magad Egyesület
Aug. 13.,  szombat: Háttér Társaság
Aug. 14., vasárnap: Szimpozion Klub

budapestpride.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook