Kahn nem ajánlja a meleg futballistáknak a coming-outot

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

meleg focista foci

Oliver Kahn, a német válogatott ikonikus kapusa is kifejtette a véleményét arról, hogy mit tegyenek a homoszexuális játékosok. Előálljanak-e a szexuális irányultságukkal, vagy inkább ne. Kahn azt mondta a Gala magazinban, hogy a német labdarúgásban még mindig nagyon sok tabut észlel. „Szomorú dolog, de kénytelen vagyok azt mondani, hogy nem tanácsolnám a homoszexuális játékosnak a coming-outot. Ma már a homoszexualitás nem valami nagy durranás a társadalomban, de szó sincs arról, hogy olyan naiv lennék, hogy ugyanez igaz a profi sportra is.”

Kahn szerint ez az ügy sokkal összetettebb annál, mint hogy álljanak elő a meleg futballisták, és vallják be irányultságukat. „Nagyon túlfűtött ez az atmoszféra. Vannak olyan riválisok, akik akár undorító dolgokra is felheccelhetnek egyeseket. Ráadásul az is jó kérdés, hogy mit fognak szólni a szponzorok? Milyen hatással lesz ez a karrierjére? A helyzet jóval bonyolultabb annál, mint amilyennek első pillantásra látszik.”

Kahn szavai ellenére úgy tűnik, a kevés ország közül még mindig Németország az egyik, amelyik vállaltan foglalkozik az üggyel, elég ha az ország kancellárjára gondolunk, hiszen nem is olyan régen Angela Merkel buzdította arra a meleg futballistákat, hogy vállalják önmagukat.

nemzetisport.hu/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook