2016. január 25. hétfő, 13:33
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Először kelt át négyevezős női csapat a Csendes-óceánon: a négy brit nő hétfőn futott be az ausztrál Cairns kikötőjébe kilenc hónapnyi evezés után.

coxless crew

 
2016. január 24. vasárnap, 21:53
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Szívesen mozognál, de nem tudod, kivel? Sportolni szeretnél, de nem találod a helyed? Érdekel a fallabda, a tollas vagy épp a floorball, de még nem tiszták a játékszabályok? Vagy talán csak egy jó társaságra vágysz?

atlasz lmbtq sportnap

2014. augusztus 31. vasárnap, 15:21
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
NFL nfl

Michael Sam minden álma teljesült, amikor májusban beválogatták őt az NFL-be, most azonban megválik tőle a St. Louis Rams. Michael Sam amerikai focista februárban lépett a nyilvánosság elé és coming outolt.  Ez rendkívüli lépés volt, hiszen karrierje még előtte áll, és vallomásával profi szerződését kockáztatta.

2014. május 13. kedd, 11:30
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
NFL Don Jones

Határozatlan időre eltiltották, pénzbüntetést kapott, valamint oktatásra kell járnia Don Jonesnak, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Miami Dolphins védőjének, mert nemtetszését fejezte ki, hogy az amatőr játékosbörzén (draft) elkelt a meleg Michael Sam. Sam az első aktív játékos az NFL-ben, aki nyíltan vállalja homoszexualitását.

2013. szeptember 14. szombat, 15:22
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
meleg focista foci

Oliver Kahn, a német válogatott ikonikus kapusa is kifejtette a véleményét arról, hogy mit tegyenek a homoszexuális játékosok. Előálljanak-e a szexuális irányultságukkal, vagy inkább ne. Kahn azt mondta a Gala magazinban, hogy a német labdarúgásban még mindig nagyon sok tabut észlel. „Szomorú dolog, de kénytelen vagyok azt mondani, hogy nem tanácsolnám a homoszexuális játékosnak a coming-outot. Ma már a homoszexualitás nem valami nagy durranás a társadalomban, de szó sincs arról, hogy olyan naiv lennék, hogy ugyanez igaz a profi sportra is.”

2013. szeptember 06. péntek, 15:13
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
Jelena Iszinbajeva Iszinbajeva

Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ifjúsági olimpiai nagykövete, eljárást indíthat a NOB Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai bajnok orosz rúdugró ellen, amiért a homoszexuálisokat sértő kijelentéseket tett a moszkvai atlétikai világbajnokságon.

2013. május 21. kedd, 07:12
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
meleg focisták meleg

Rejtőzködő játékos címmel írt könyvet Marcus Urban, aki a '80-as években mindent megtett azért, hogy profi labdarúgó lehessen. Játszott a korosztályos válogatottban, de homoszexualitása miatt végül lemondott a profi karrierről.

2012. július 31. kedd, 19:28
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
meleg olimpikonok olimpia

Rendkívül látványos, pörgős, humoros műsor vezette fel a sportolók bevonulását a londoni olimpia múlt pénteki ünnepélyes megnyitóján. 15000 sportoló küzd a 302 díjátadó ceremónián átvehető érmekért Londonban. Közülük mindössze 22-en nyíltan melegek vagy leszbikusok.

2012. június 24. vasárnap, 19:22
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
coming out coming out

Véget vetett az évek óta keringő pletykáknak az olimpiai bajnok síző, Anja Pärson, aki először beszélt az élettársáról és érzelmeiről nyilvánosan.

1. oldal / 5

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Támogasd az oldalt

PayPal-on keresztül (bankkártyával is):

Egyéb módok

Bejelentkezés


Elfelejtetted bejelentkezési nevedet?
Regisztrálok

Facebook

Fórum