Coming out: Anja Parson a svéd síző legenda

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

coming out coming out

Véget vetett az évek óta keringő pletykáknak az olimpiai bajnok síző, Anja Pärson, aki először beszélt az élettársáról és érzelmeiről nyilvánosan.


Meglepő bár nem váratlan kijelentést tett egy svéd rádiónak nyilatkozva a svédek egykori kiváló alpesi sízője, Anja Pärson  Az olimpiai és hétszeres világbajnok síző ugyanis arról mesélt, hogy együtt él egy 39 éves nővel, Filippával, akivel boldog leszbikus párt alkot. "Elég volt abból, hogy szerepet játszok és másnak adom ki magamat, mint ami valójában vagyok. Mostantól felvállalom az igazságot, magam és Filippa miatt is. Szeretném, ha a híreszteléseknek ezentúl vége lenne" - mondta a 31 éves ex-síző, aki idén márciusban jelentette be visszavonulását.

Pärson arról is beszélt az interjúban, hogy korábban sohasem tudta volna elképzelni, hogy együtt éljen egy nővel, de 2005-ös találkozásuk óta Filippával a kezdeti barátságból "lépésről-lépésre" igazi szerelem alakult ki. A svéd versenyző elismerte, hogy visszavonulása alkalmával is hazudott kellett a nyilvánosságnak. "Akkoriban azt mondtam, hogy még nem tudom, hogy mit kezdek magammal, de pontosan tudtam, hogy mit akarok. Akkor már világos volt, hogy gyermekem lesz" - tette hozzá Pärson. A svéd sportoló ugyanakkor arról még nem nyilatkozott, hogy ő vagy párja várja a gyermeket.

A kiváló svéd síző 1998 és 2012 között összesen hat olimpiai és tizenegy világbajnoki érmet szerzett, emellett pedig 42 Világkupa győzelmet aratott és kétszer (2004, 2005) nyerte meg az összetett Világkupát. Bár svéd újságok többször is kerülgették már a témakört, Pärson eddig nem nyilatkozott magánélete kapcsán, igaz bejelentése nem okozott nagy meglepetést.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook