A kínai kormány melegbárt nyit - FRISSÍTVE

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

gay chinaKína

Dali városában az egyik legmagasabb az AIDS fertőzöttek aránya Kínában, ezért döntött úgy az egészségügyi osztály, hogy a kormány finanszírozásában melegbárt nyit annak érdekében, hogy segítő kezet nyújtson az egyre nyitottabb meleg közösség számára.

Az egészségügyi miniszter szerint a HIV fertőzéseknek csupán egyharmadát okozza azonos neműek közötti szexuális kapcsolat. A bárban lesz szexuális tanácsadás és ingyen óvszer, valamint remélhetőleg nyilvános találkozóhely lesz a homoszexuális férfiak számára. Különösen bíznak abban, hogy a vidéki településekről érkező melegek itt fognak mostár gyülekezni az eddig megszokott belvárosközeli erdő helyett.

A China View értesülései szerint a bár létrehozása megközelítőleg 120ezer yuannak (több mint 3millió forint) megfelelő közpénzt emésztett fel. A Beijing News szerint vannak akik úgy vélik elvesztegetik az adófizetők pénzét, vagy mindez csupán a homoszexualitás közvetett támogatása. Vélhetőleg amennyiben lenne arra más mód, hogy eljussanak a meleg közösséghez, akkor nem lenne arra szükség, hogy bárt nyissanak.

Daliban minden évben 20ezer juant költenek az AIDS betegek kezelésére és ha a bár hosszú távon csökenti ezeket a kiadásokat akkor máris jó helyrekerült a pénz, mondja erről a város képviselője.

Kína meleg közössége sokáig élt elnyomva, a diszkriminációtól való félelem valamint a családi és társadalmi nyomás arra kényszerítette őket, hogy titkolják homoszexualitásukat és esetleg meg is nősüljenek.

A statisztikák szerint 2009-ben 48000-en fertőződtek meg HIV vírussal Kínában és 70%-uk szexuális aktus során.

Lehet, hogy nem is fognak italokat árulni a bárban, inkább csak előadások lesznek és információt szolgáltatnak majd a homoszexuálisoknak, hogy csökkentsék az AIDS fertőzés terjedését köreikben. 

A bár az AIDS elleni világnapon nyitott volna meg, de az utolsó pillanatokban ezt mégis elhalasztották. A széleskörű médiaérdeklődés miatt a szervező önkéntesek megijedtek, hogy lelepleződnek és ezért döntöttek így. Rejtőzködő emberek számára nyitják a bárt, és ha ekkora figyelem övezi a nyitást, akkor ezt nem tartják szerencsésnek. Megvárják, amíg elcsendesül a visszhang és akkor kinyitnak.

pinkvanilla.hu 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook