Hétezer meleg és leszbikus pár házasodott össze Franciaországban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

házasságházasság

Mintegy 7 ezer meleg és leszbikus pár házasodott össze tavaly Franciaországban, ahol összesen 238 ezer esküvő volt 2013-ban - derül ki a statisztikai hivatal (INSEE) kedden nyilvánosságra hozott összesítéséből. Az azonos nemű házasságok 60 százaléka férfipárok között jött létre. Míg a meleg és leszbikus párok esetében a férfiak átlagosan 50 évesen, a nők pedig 43 évesen házasodnak, a heteroszexuális párok esetében a férfiak 37, a nők pedig 34 korban kötnek házasságot.

„Az azonos nemű házasok ezért 2013-ban idősebbek, mint a különböző neműek, de ez a különbség valószínűleg elsősorban annak tudható be, hogy ez az első év, amikor az azonos nemű párok házasságot köthettek” - olvasható az INSEE jelentésében. A tanulmányból az is kiderül, hogy tavaly közel 3 ezer településen került sor melegházasságra a polgármesteri hivatalokban.


Az első melegházasságot május 29-én kötötték meg Montpellier-ben, s október végén a toulouse-i bíróság már az első válást is kimondta két meleg férfi között.

Az azonos nemű házasságok negyedét a 200 ezer lakosúnál nagyobb városokban kötötték meg, 14 százalékukat Párizsban, míg egynegyedüket 2 ezer lakosúnál kisebb településeken.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook