Az azonos neműek házasságának intézménye ellen szólalt fel egy ír püspök

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleg házasságházasság

Az azonos neműek házasságának intézménye ellen emelte fel szavát egy ír püspök annak nyomán, hogy a dublini kormány a minap úgy határozott, 2015-ben népszavazást ír ki a melegek és leszbikusok törvényes egybekelésének engedélyezéséről - írta a Zenit katolikus hírügynökség. Írországban azonos neműek már 2010 óta élhetnek hivatalos élettársi kapcsolatban, amely ugyanazokkal az előnyökkel jár számukra, mint a házasság, azzal az egyetlen különbséggel, hogy gyereket nem fogadhatnak örökbe - a népszavazás így gyakorlatilag erről is döntene.

Denis Nulty, Kildare és Leighlin püspöke - aki az Accord nevű katolikus házasságitanácsadó-szolgálat vezetőségi tagja is egyben - felhívta a figyelmet arra, hogy "a vita nem az egyenlőségről vagy a házasság vallási és polgári nézőpontjának helytelen szétválasztásáról szól, hanem magának a házasságnak a természetéről, és azoknak a szerepeknek a fontosságáról, amelyeket a társadalom az anyákra és apákra ruház a gyereknevelésben".

Az ír püspök arra kérte a hívőket, hogy egyértelmű nemmel szavazzanak, mivel szerinte az azonos neműek házassága a társadalom egyik fontos alapkövét ásná alá. A főpap ugyanakkor hangsúlyozta a katolikus egyház hivatalos álláspontját is, miszerint a homoszexuálisokat tisztelettel kell kezelni, kiemelve azonban, hogy a hagyományos társadalmi értékekkel ellenkezne, ha gyereket fogadhatnának örökbe.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook