KDNP: Ismét riogatja a családokat az MSZP

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

KDNP család

Tudatosan elferdíti a tényeket az MSZP, amikor azt hangoztatja, hogy bárkit, és különösen a gyermeket nevelő családokat, hátrányos helyzetbe hoz a KDNP javaslata. A KDNP nem tesz különbséget gyerek és gyerek között, egyformán fontosak a házasságból és az élettársi kapcsolatból születettek.

Párkapcsolati formától függetlenül családnak tekintjük a gyermek és az őt nevelő szülő közösségét. Az MSZP pusztán politikai haszonszerzésből próbálja félrevezetni a közvéleményt. A magyar társadalomban és jogrendszerben elfogadottak a különböző együttélési formák, joghatási szempontból viszont különbség van az egyes párkapcsolati formák között.  A házasság megkötésekor egy nő és egy férfi szabadon választja a jog által szabályozott kereteket, ennek minden előnyével és kötelezettségével.

Az élettársi kapcsolatot választók ezeket a kötelezettségeket nem akarják vállalni, így a joghatásokat sem szabad rájuk erőltetni.  A KDNP javaslata is erre irányul. Az élet különböző területein (pl. öröklés) a módosító javaslat megteremti a lehetőséget arra, hogy az együtt élő párok szerződésben, szabadon szabályozzák a kapcsolatukat.  A bejegyzett élettársi kapcsolatban élő, azonos nemű párok, a hatályban lévő családvédelmi törvény szerint nem minősülnek családnak, az ő viszonyukat jelenleg is külön jogszabály rendezi.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook