Kiállításajánló - Generation Rules

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

generation rules kiállítás

A Polis Caffe Culturale – hybrid art&cafe a kultúrapártolás és a fiatal tehetségek segítésének részeként bemutatkozási lehetőséget biztosít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem friss diplomásainak. Ennek a kezdeményezésnek a keretein belül első alkalommal két - fotó szakon végzett - hallgató mutatja be diploma sorozatát a Generation Rules című kiállításon, amely 2010. június 18-tól július 12-ig tekinthető meg.

Balla Vivienne:

"Diplomám témája az új generáció, az új szépségideál. Olyan fiatalokból álló csoportokkal dolgozom, akik a külsejüket a társadalmi elvárások szerint igyekeznek tökéletesre alakítani, ezzel szinte szoborszerűvé, nemtelen bábúvá alakítva magukat. Szeretném a nézők elé tárni az általam új generációnak nevezett fiatalokat. Ideálszerűen akarom ábrázolni a kiválasztott személyeket, lecsupaszítani őket, egyen sminket és hajat adni modelljeimnek, ezzel olyan helyzetbe hozva őket, ahol már nem támaszkodhatnak a számukra oly megnyugtató márkákra, ruhákra, frizurákra. Lecsupaszítva megmutatom azonosságaikat és ezzel kiemelem a különbözőségeiket, meghagyva a szabad értelmezés lehetőségét."

generation rules

Fejér János:

"A család az embert élete végéig elkíséri, vagy, mint valóság, vagy később mint emlék és hiány. A családban az élet körforgása jelenik meg. A születés, a növekedés, az élet továbbadása, a kiteljesedés, majd mindezeknek a kikerülhetetlen elmúlása. Ennek a történetnek egy tünékeny és múlandó időszakát szeretném ábrázolni, ahol a család tagjai még együtt vannak. A fotográfia mint technika képes szembeszállni ezzel a mulandósággal, képes "megörökíteni" ezeket a tünékeny pillanatokat, amik a fotográfiai expozíció varázslatával átkerülnek egy másik dimenzióba, ahol ezüstkép rajzolataként élnek tovább. Sorozatom olyan képekből áll, amelyek a régi értelemben vett családfotók stíluskereteinek megtartásával teret adnak az alapvető emberi tartalmak megjelenésének: az összetartozásna, együttlétnek, szeretetnek és a teremtett ember szépségének."

generation rules

A nemi szerepek, ideálok változása a családra, a család fogalmára is kihat. Nézőpont kérdése, hogy épp felértékelődik és vágyott értékként, "emlékként" sejlik fel, vagy elhanyagolható, helyettesíthető, hátráltató tényezőként értelmeződik. A két fotósorozat egyszerű, letisztult képalkotási technikája szabad teret hagy a "döntésnek", avagy elgondolkodásnak, merre tovább, merre tartunk, múlt és jelen, tradíció és korjelenség hogyan találkozik, alakul ... Erre utal a cím: Generation Rules / Generációs szabályok.

Mit kezdünk ma velük, mit érnek nekünk, melyik generáció és milyen szabályait követjük?

Miért van aktualitása?

http://diploma.vivienballa.com/2010/05/12/miert-van-aktualitasa/

Művészek: Balla Vivienne, Fejér János
Megnyitó: 2010. június 17., csütörtök 19.00 óra
Megnyitotta: Fabricius Gábor
Megtekinthető: 2010. június 18 - július 12.
Kurátor: Nádudvari Noémi
Helyszín: Polis Caffe Culturale - hybrid art&cafe
1088. Budapest Bródy Sándor u. 8.

pinkvanilla.hu

generation rules

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook