Neil Patrick Harris: egy követendő példa

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

Neil Patrick Harris Openly Gay

A magyar közönség mostanában ismerhette meg Neilt az Így jártam anyátokkal című sorozatban, a nőfaló Barney Stinson szerepében.  Barney képviseli azt, ami sok hetero férfi lenni szeretne.  Mondásai népszerűek és gyakran elhangoznak beszélgetésekben. Bálványozzák, de sokan nem tudják, hogy az out.com megszavazta a top 100 legkiemelkedőbb és -befolyásosabb melege közé.  Neil Patrick az a meleg közszereplő, akinek viselkedése példamutató, és ezáltal sokat segít a melegek társadalmi integrációjában.


Neilt Patrick Harris Albuquerque-ben született 1973. június 15-én.  Szülei éttermet vezetnek. A színészkedéssel akkor ismerkedett meg, amikor egy nap elkísérte bátyját egy maghallgatásra.  Első szerepe Totó volt az Óz a csodák csodájában. Jelenleg párkapcsolatban él David Burtkával. Mind magánéletében, mind a színházi közösségben nyíltan vállalta melegségét. Felfelé ívelő karrierjének köszönhetően magánélete a figyelem középpontjába került, melyre ekképpen reagált:  „ A közönség mindig kedves volt hozzám, és egészen idáig egész normális életet éltem. Most sokan érdeklődnek és spekulálnak a magánéletemmel kapcsolatban. Így, ahelyett, hogy figyelmen kívül hagynám az ehhez kapcsolódó pletykákat és félreértéseket büszkén kijelentem, hogy meleg férfiként minden lehetőséget kihasználva élem életem és szerencsésnek érzem magam, mert ilyen fantasztikus emberekkel dolgozhatom a szórakoztatóiparban.” Harris és Brutka 2007-ben hivatalos párként jelentek meg az Emmy díjátadón. 2004 óta vannak együtt.

Neil Patrick Harris és David Burtka
Neil Patrick Harris és David Burtka

Harris számos filmben és sorozatban szerepelt.  Leghíresebb filmjei a Szent Johanna, A második legjobb dolog, Pókember, Kalandférgek 1-2. Többször jelölték Emmy-díjra és Golden Globe-ra is, részben a Doggie Houser, M.D.-ben, részben a How I met your Motherban nyújtott alakításaiért. A színházi körökben is felbukkan a neve.  Eljátszotta már Rómeót a Rómeó és Júlia című musicalben, játszott a Sweeney Toddban Tobias Raggként, a Cabaret-ban Emceeként, illetve főszerepet kapott az Amadeus című musicalben is.

Fiatalabb korában, Hollywoodban sok meleggel találkozott, de ez mégsem könnyítette meg szexuális hovatartozásának a felvállalását.  Ismert volt, mint színész, az emberek figyelték, így nem mehetett oda bárkihez nyugodtan ismerkedni.  „Nem volt alkalmam kísérletezni, meghatározni azt, hogy milyen férfire van szükségem.  Csak távolról bámészkodhattam.” Egy dolgot bánt meg csupán: „az ismertség pánikot keltett bennem, féltem, hogy lebukom, de szerintem ez minden melegre jellemző.”

Neil a hiedelmek ellenére nyugodt férfi. Nem kokainozik, nem bulizik, nem fekszik le mindenkivel. Belevetette magát párkapcsolatába. Hasonló érdeklődési körük miatt sok időt töltenek együtt és még a házasság sem kizárt, mint perspektíva. A monogám kapcsolatok híve, szexuális hovatartozástól függetlenül. Tudatában van annak, hogy sok embernek példaképe.  Nem akar lenni semmi más, mint önmaga, egy hétköznapi férfi.

Neil Patrick Harris mérföldkőnek számít. A mai fiatal generáció egy része szívébe zárta és akkor is nézik az Így jártam anyátokkal című sorozatot, ha tudják, hogy meleg. Tovább nevetnek rajta, és idézik humoros szólásait.  Kénytelenek belátni, hogy nem minden meleg olyan, mint ahogy ezelőtt gondolták.

Szerző: V.P. - pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook